Η απάντηση ΑΚΕΛ για Ελεγκτική & 19 Τ/κ επαγγελματικά υποστατικά

Η έκθεση της Eλεγκτικής Yπηρεσίας για την παραχώρηση 19 τ/κ υποστατικών στην Πάφο επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα είχα καταγγείλει για ρουσφετολογική και αναξιοκρατική παραχώρηση των υποστατικών, τόσο με επιστολή – καταγγελία μου στην Ελεγκτική Υπηρεσία όσο και κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος που εγγράψαμε στην αρμόδια Επιτροπή Προσφύγων της Βουλή, αναφέρει στην γραπτή του δήλωση ο , Επαρχιακός Γραμματέας Λευκωσίας – Κερύνειας και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης.

>>Διαβάστε επίσης: Ειδική Έκθεση Ελεγκτικής για 19 Τ/κ επαγγελματικών υποστατικών<<

Ενώ είχαν προκηρυχθεί για επίδειξη ενδιαφέροντος 17 υποστατικά τελικά παραχωρήθηκαν 19, παραχωρήθηκαν δηλαδή 2 υποστατικά χωρίς καν να προκηρυχθούν, αναφέρει ο κ. Χριστοφίδης.

Δόθηκε τ/κ υποστατικό, σε περίοπτη μάλιστα θέση, σε πρόσωπο το οποίο κατείχε ιδιόκτητο κατάστημα και ακίνητη ιδιοκτησία αξίας περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ, κατά παράβαση των κανονισμών και η  ειδική επιτροπή σε μια περίπτωση εισηγήθηκε την παραχώρηση τ/κ υποστατικού σε πρόσωπο το οποίο υπέβαλε αίτηση εκπρόθεσμα και αποφασίστηκε όπως η διαδικασία επαναληφθεί για να καλύψει το εν λόγω πρόσωπο, αναφέρει.

>>Διαβάστε ΕΔΩ αυτούσια την Ειδική Έκθεση<<

Διαβάστε αυτούσια την γραπτή δήλωση του κ. Χριστοφίδη:

«Η έκθεση της Eλεγκτικής Yπηρεσίας για την παραχώρηση 19 τ/κ υποστατικών στην Πάφο επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα είχα καταγγείλει για ρουσφετολογική και αναξιοκρατική παραχώρηση των υποστατικών, τόσο με επιστολή – καταγγελία μου στην Ελεγκτική Υπηρεσία όσο και κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος που εγγράψαμε στην αρμόδια Επιτροπή Προσφύγων της Βουλή. Πιο συγκεκριμένα όπως καταγράφεται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας:

Ενώ είχαν προκηρυχθεί για επίδειξη ενδιαφέροντος 17 υποστατικά τελικά παραχωρήθηκαν 19. Παραχωρήθηκαν δηλαδή 2 υποστατικά χωρίς καν να προκηρυχθούν. 

Δόθηκε τ/κ υποστατικό, σε περίοπτη μάλιστα θέση, σε πρόσωπο το οποίο κατείχε ιδιόκτητο κατάστημα και ακίνητη ιδιοκτησία αξίας περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ, κατά παράβαση των κανονισμών. 

Η ειδική επιτροπή σε μια περίπτωση εισηγήθηκε την παραχώρηση τ/κ υποστατικού σε πρόσωπο το οποίο υπέβαλε αίτηση εκπρόθεσμα και αποφασίστηκε όπως η διαδικασία επαναληφθεί για να καλύψει το εν λόγω πρόσωπο. 

>>Διαβάστε ΕΔΩ αυτούσια την Ειδική Έκθεση<<

Εντοπίστηκε ότι στις αιτήσεις δύο αδελφών για τον ένα, λήφθηκε υπόψη η περιουσία της μητέρας του στα κατεχόμενα και για τον άλλο όχι. 

Τα υποστατικά παραχωρήθηκαν σε τιμές χαμηλότερες του αγοραίου ενοικίου χωρίς οποιαδήποτε τεκμηριωμένη εκτίμηση.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ευρύματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που δικαιώνουν τις καταγγελίες που είχαμε κάνει. 

Το πλέον σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση του Συναγερμού μεταχειρίστηκε τις τ/κ περιουσίες ρουσφετολογικά και χωρίς κριτήρια εξυπηρετώντας σκοπιμότητες και συμφέροντα». 

 
24969