«Η αύξηση επιτοκίων από ΕΚΤ δείχνει αυτό που αρνείται το ΑΚΕΛ»

Νέο μέτωπο μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ με αφορμή την απόφαση της ΕΚΤ για αύξηση των επιτοκίων - Η απάντηση Προεδρικού

UPD: ΔΗΣΥ για ΑΚΕΛ: Δεν ξέρει πώς αντιμετωπίζεται ο πληθωρισμός

Νέο μέτωπο μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αύξηση των επιτοκίων κατά 0,5%.  

Απάντηση στο ΑΚΕΛ μέσω γραπτής ανακοίνωσης έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «το ΑΚΕΛ, επικρίνει την Κυβέρνηση επειδή αποφασίστηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη, η αύξηση των επιτοκίων», συμπληρώνοντας ταυτόχρονα πως «δεν θα αποτελούσε έκπληξη για κανέναν από εμάς αν το ΑΚΕΛ προχωρούσε με εισήγηση να εγκαταλείψουμε την Ευρωζώνη».

Ταυτόχρονα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τονίζει πως «η παρέμβαση της ΕΚΤ, αποδεικνύει αυτό που λέει η Κυβέρνηση και αρνείται το  ΑΚΕΛ. «Ότι, δηλαδή, έχουμε να διαχειριστούμε μία παγκόσμια κρίση, με διάρκεια και με επιπτώσεις στις οικονομίες όλων των χωρών», επεξηγεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος». 

>>> Διαβάστε σχετικά: ΑΚΕΛ – Επιτόκια: Αυξήσεις στις δόσεις και στα κέρδη τραπεζών <<<

Να υπενθυμίσουμε πως το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση του «πυροβόλησε» την κυβέρνηση σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων που αποφασίστηκε από την ΕΚΤ σημειώνοντας ταυτόχρονα πως θα αυξηθούν οι δόσεις των δανείων, αλλά και η κερδοφορία των τραπεζών. 

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου: 

«Το είδαμε και αυτό. Το ΑΚΕΛ, να επικρίνει την Κυβέρνηση επειδή αποφασίστηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη, η αύξηση των επιτοκίων. 

Δεν θα αποτελούσε έκπληξη για κανέναν από εμάς αν το ΑΚΕΛ προχωρούσε με εισήγηση να εγκαταλείψουμε την Ευρωζώνη. Μια ανάλογη πρόταση κατέθεσε το 2013 με εισήγηση στο Εθνικό Συμβούλιο για έξοδο της χώρας μας από το Ευρώ και επιστροφή στη Λίρα. Πρόταση που εάν υιοθετείτο θα είχε ολέθριες επιπτώσεις στην οικονομία, αλλά και το μέλλον της χώρας.

Ως απάντηση στο ΑΚΕΛ, απλώς θα αναδείξουμε το προφανές. Η παρέμβαση της ΕΚΤ, αποδεικνύει αυτό που λέει η Κυβέρνηση και αρνείται το  ΑΚΕΛ. Ότι, δηλαδή, έχουμε να διαχειριστούμε μία παγκόσμια κρίση, με διάρκεια και με επιπτώσεις στις οικονομίες όλων των χωρών.

Είναι η Κυβέρνηση που έχει πολλές φορές προειδοποιήσει για τον μη παροδικό χαρακτήρα της νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και την ανάγκη προσέγγισης της με σοβαρότητα και ορθολογική διαχείριση των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους. Και είναι η Κυβέρνηση που έχοντας υπόψη τα πιο πάνω έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή δύο πακέτα που περιλαμβάνουν τόσο οριζόντια όσο και στοχευμένα μέτρα, με στόχο την ελάφρυνση των επιπτώσεων στους ευάλωτους συμπολίτες μας».

 
22426
Thumbnail