Η ΕΔΕΚ τα βάζει με ΔΗΣΥ,ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ

Τα τρια γεγονότα που οδήγησαν στην ταλιαπωρία των πολιτών, σύμφωνα με την ΕΔΕΚ

«ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ έδωσαν υπερεξουσίες στις τράπεζες και αφαίρεσαν από τους πολίτες το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη»,σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

Όπως αναφέρεται, οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίες συνεχίζονται όπως επίσης και οι αυθαίρετες και άδικες εκποιήσεις δανειοληπτών.

Την ίδια ώρα σημειώνει ότι όλα αυτά δεν θα ταλαιπωρούσαν σήμερα τους πολίτες:

·        εάν το 2014 δεν ψηφιζόταν ο νόμος των εκποιήσεων από όλα τα κόμματα εκτός της ΕΔΕΚ, δίνοντας με αυτό τον τρόπο υπερεξουσίες στις τράπεζες,
·       εάν το 2018 ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ δεν ψήφιζαν τον νόμο των ηλεκτρονικών εκποιήσεων,
·        εάν στις 22 Απρίλιου 2021 οι ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ δεν συναινούσαν στο να στερηθεί από τους πολίτες το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης στη δικαιοσύνη για την προστασία τους από τις αυθαιρεσίες των τραπεζών (υπερχρεώσεις, εκποιήσεις κ.ά.) και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους μέσω της σύστασης ειδικού τμήματος στα επαρχιακά δικαστήρια.

Τέλος, καλεί για ακόμα μία φορά τόσο την κυβέρνηση όσο και την εποπτική αρχή να παρέμβουν ώστε να τερματιστεί η αυθαίρετη συμπεριφορά των τραπεζιτών.  

Η ΕΔΕΚ συνεχίζει τον αγώνα της δίπλα στους πολίτες και απέναντι στις αυθαιρεσίες των τραπεζών #ΓιαΝαΑλλάξειΚάτι, σημειώνει.

 
16216
Thumbnail