Η ΕΚΥΣΥ ζητεί να ληφθούν μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας

Δεν εξοφλεί τις υποχρεώσεις της η Κυβέρνηση με την απόφασή παραχώρησης εφάπαξ έκτακτο βοήθημα ύψους 50% του επιδόματος

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) με ανακοίνωση της ζητεί να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που παρατηρείται, σημειώνοντας ότι «δεν εξοφλεί τις υποχρεώσεις της η Κυβέρνηση έναντι των συνταξιούχων με την απόφασή της να παραχωρήσει εφάπαξ έκτακτο βοήθημα ύψους 50% του επιδόματος που παραχωρήθηκε το 2021 μόνο στους κατοίκους των ορεινών περιοχών που βρίσκονται σε υψόμετρο πέραν των 600 μέτρων».

Το έκτακτο βοήθημα όπως ανακοινώθηκε, αναφέρει η ΕΚΥΣΥ, θα παραχωρηθεί για να μπορέσουν οι κάτοικοι να στηριχθούν εξαιτίας και της αύξησης στις τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρισμού αλλά και των πολύ δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Η Ένωση Συνταξιούχων τονίζει την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για αντιμετώπιση γενικά της ακρίβειας η οποία είναι στα ύψη και πλήττει σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες και τους συνταξιούχους.
 
Επίσης να ληφθούν μέτρα για έλεγχο των τιμών, μείωση του κόστους θέρμανσης και παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών προς τους πολίτες και ιδιαίτερα προς τους συνταξιούχους, οι οποίοι την περίοδο του χειμώνα και κυρίως φέτος με την συνεχιζόμενη πανδημία και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη την Κύπρο, είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν στα σπίτια τους κλεισμένοι έχοντας έτσι και επιπρόσθετο κόστος στη θέρμανση που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν.

Η ΕΚΥΣΥ σημειώνει «τη συνεχιζόμενη διάκριση -  λόγω ηλικίας, που γίνεται σε βάρος των συνταξιούχων των ορεινών περιοχών, αφού τα κριτήρια και τα ποσά που αποφάσισε η κυβέρνηση τους αδικούν».

ΚΥΠΕ
 

 
19965