Η επίσκεψη του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στην εταιρεία Lithotechnic

Δείτε όλες τις δηλώσεις του

Την εταιρεία Lithotechnic στη Λάρνακα επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τον Βουλευτή κ. Πρόδρομο Αλαμπρίτη, τον Επαρχιακό Γραμματέα κ. Θεολόγο Μανώλη, καθώς και στελέχη του κόμματος.

ξ,ξ

Εκ μέρους της εταιρείας ο κ. Γεωργίου δήλωσε τα εξής: 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για την επίσκεψη σήμερα, μας τιμά η παρουσία του. Η εταιρεία μας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Είμαστε η μεγαλύτερη τυπογραφική μονάδα Λάρνακας-Αμμοχώστου αυτή τη στιγμή και απασχολούμε 14 μόνιμους υπαλλήλους τους οποίους με τη βοήθεια της κυβέρνησης εν μέσω κορωνοϊού, καταφέραμε χωρίς να χρειαστεί να πάει κάποιος σπίτι του, τους κρατήσαμε και η αλήθεια να λέγεται είναι δύσκολο στον κλάδο μας να βρεις εξιδεικευμένο, έμπειρο προσωπικό και είναι ένα από τα προβλήματα που είχαμε.

Ευχαριστούμε την κυβέρνηση για τη βοήθεια. Ακόμα ένα πρόβλημα είναι τα σχέδια επιχορηγήσεων μας βοήθησαν πολύ σε σχέση με την αναβάθμιση των μηχανημάτων που είναι πολύ ακριβά μηχανήματα για να κάνουμε κάποιες αναβαθμίσεις και μας βοήθησε και σε αυτόν τον τομέα η κυβέρνηση με τα σχέδια που ανακοινωθήκαν. Μας τιμά η παρουσία σας στον χώρο μας και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία». 

γβγ

Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής: 

«Αυτές είναι επιχειρήσεις πρότυπα. Σήμερα γνώρισα την τρίτη γενιά τον Γιώργο που πήρε τη σκυτάλη από τον πατέρα του τον Ανδρέα και ο Ανδρέας από τον μακαριστό Γιώργο, τον πατέρα του. Αυτές οι μικρές επιχειρήσεις του τόπου μας είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.

Μέσα από μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση με επιπτώσεις και στην οικονομική δραστηριότητα, με τη στήριξη της κυβέρνησης όχι μόνο δεν είχαμε απώλεια θέσεων εργασίας αλλά βοηθήθηκαν όπως είπε και ο Γιώργος οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανακάμψουν πλήρως και να είμαι σήμερα σε ένα τυπογραφείο που είναι εδώ στη Λάρνακα εδώ και δεκαετίες και ν’ ακούω ευχάριστα προβλήματα. Ότι θέλει ο Γιώργος για να επεκταθεί, για να προλαβαίνει την πελατεία, να μπορεί να παράγει για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του προς τους συνεργάτες του. Πήρα το μήνυμα, το μεταφέρνω και θα το μεταφέρω στην κυβέρνηση μας, και είμαι σίγουρος ότι σε συνεργασία και με τις τοπικές αρχές θα κοιτάξουν την προοπτική ανοίγματος νέων βιοτεχνικών περιοχών για να δώσουν την ευκαιρία σε πετυχημένες επιχειρήσεις όπως και η δική σας, ν’ αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο. Παράλληλα, είδαμε και πως προσαρμόζεται η αγορά. Έχουμε ένα μεγάλο στόχο σαν παγκόσμια κοινωνία, ευρωπαϊκή αλλά και ως Κύπρος: Να εγκαταλείψουμε σιγά-σιγά το νάιλον, τα πλαστικά και να αντικατασταθούν από οικολογικά όπως κατασκευές με χαρτί. Αυτό όμως προϋποθέτει και σοβαρές επενδύσεις αλλά και σωστό προγραμματισμό. Μεγάλος μας στόχος πέραν από την οικονομική ανάπτυξη είναι η πράσινη οικονομία, η οικολογία, για να μπορέσουμε παράλληλα με την ευμάρεια να προστατεύσουμε το περιβάλλον για τις επόμενες γενεές».

Δείτε το βίντεο όλων των δηλώσεων:

 
24563