Η Κύπρος κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής τυριού στην ΕΕ

Σημείωσε 41% άνοδο από το 2016 έως το 2021 - Στην 5η θέση παγκοσμίως για την υψηλότερη κατά κεφαλήν παραγωγή τυριού

Την μεγαλύτερη αύξηση στον ρυθμό παραγωγής τυριού στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψε η Κύπρος, σύμφωνα με έρευνα του διεθνούς περιοδικού τροφίμων Chef’s Pencil.

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα, η οποία μελέτησε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό τυριού στον κόσμο) και ανέδειξε ποιες από αυτές σημείωσαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην παραγωγή τυριού από το 2016 έως το 2021, κατέγραψε ότι η Κύπρος σημείωσε 41% άνοδο στην παραγωγή τυριού από το 2016 έως το 2021, τοποθετώντας την στην κορυφή της λίστας. 

>>> Διαβάστε επίσης: ΑΗΚ: Ζητά εξαίρεση από τα μέτρα ΕΕ για μείωση στη ζήτηση ρεύματος <<<

Μόλις δεύτερη μετά την Κύπρο βρίσκεται η Ιρλανδία, η οποία έχει καταγράψει τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό αύξησης παραγωγής τυριού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με άνοδο 39%. Σημειώνεται ότι αυτό είναι σχεδόν 5 φορές υψηλότερο από τον ρυθμό ανάπτυξης για την ΕΕ συνολικά.

Δείτε αναλυτικά τις 15 χώρες της ΕΕ με τον υψηλότερο ρυθμό παραγωγής τυριού:

 

Επιπλέον, η ίδια έρευνα,  στις χώρες με την υψηλότερη κατά κεφαλήν παραγωγή τυριού, κατατάσσει την Κύπρο στην 5η θέση παγκοσμίως, σημειώνοντας ότι παράγει 42 κιλά τυριού ανά άτομο.

 Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Δανία με την παραγωγή 78 κιλών ανά άτομο, στην δεύτερη θέση η Νέα Ζηλανδία (76,1 κιλά ανά άτομο), στην τρίτη θέση η Ιρλανδία (56,7 κιλά ανά άτομο) και στην τέταρτη θέση η Ολλανδία (54,2 κιλά ανά άτομο). 

Δείτε αναλυτικά τις 20 χώρες παγκόσμια με την υψηλότερη κατά κεφαλήν παραγωγή τυριού: