Η ΟΕΒ χαιρετίζει τα Σχέδια Στήριξης της Απασχόλησης

Η ΟΕΒ συγχαίρει την Κυβέρνηση για την διεξαγωγή παραγωγικού κοινωνικού διαλόγου

Ικανοποιημένη δηλώνει η ΟΕΒ από την ανακοίνωση του τρίτου πακέτου στήριξης εργαζομένων/επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως χαιρετίζει τα νέα μέτρα στήριξης της απασχόλησης, τα οποία σχεδίασε και εξήγγειλε σήμερα (18/6) η Κυβέρνηση.
 
Με την διατήρηση της στήριξης κατά τρόπο στοχευμένο σε όσες επιχειρήσεις πραγματικά το έχουν ανάγκη, αποφεύγονται οι απολύσεις προσωπικού οι οποίες δυστυχώς χωρίς τα εξαγγελθέντα μέτρα θα ήταν δύσκολο να αποφευχθούν, αναφέρεται στην ανακοίνωση της.
 

>>>Διαβάστε ακόμη: ΚΕΒΕ:Ικανοποιημένο από την ανακοίνωση του Τρίτου πακέτου στήριξης<<<

 

Η ΟΕΒ, προσθέτει, καλεί τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες που παρέχουν τα νέα Σχέδια και παράλληλα να αρχίσουν να προγραμματίζονται για την «επόμενη μέρα» κατά την οποία η επιδότηση του μισθολογικού κόστους θα παύσει να υπάρχει.
 
Επιπλεόν αναφέρει ότι, είναι προφανές ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια στενεύουν διαρκώς και ότι η κρατική στήριξη της απασχόλησης, είναι αδύνατο να διατηρηθεί επί μακρόν.
 
Η ΟΕΒ συγχαίρει την Κυβέρνηση για την διεξαγωγή παραγωγικού κοινωνικού διαλόγου, μέσα από τον οποίο επιτυγχάνεται η βέλτιστη αξιοποίηση των εθνικών πόρων σε συνθήκες πρωτόγνωρης κρίσης, σημειώνει καταληκτικά.
 

 
12967