Η ομιλία Χάρη Γεωργιάδη για τον προϋπολογισμό 2023

Όσα ανέφερε ο Βουλευτής & Αναπληρωτής του ΔΗΣΥ,Χάρης Γεωργιάδης,στην ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2023

Το διακύβευμα των εκλογών είναι να καταφέρουμε να κρατήσουμε τη χώρα σε σταθερή πορεία ανάπτυξης με μια σταθερή κυβέρνηση για αντιμετώπιση της παγκόσμιας αβεβαιότητας και μόνο ένας έμπειρος, δοκιμασμένος και ικανός ηγέτης όπως ο Αβέρωφ Νεοφύτου τα διασφαλίζει, δήλωσε ενώπιον της ολομέλειας ο Βουλευτής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Xάρης Γεωργιάδης. Παράλληλα εξέφρασε λύπη για την αχρείαστη αναμόχλευση διχαστικών παθών και την προσπάθεια για πόλωση και όξυνση που επιχειρείται από την αντιπολίτευση, λέγοντας ότι αντί να βλέπουμε πως θα πάει η πατρίδα μπροστά, επιχειρούμε να την διχάσουμε ξανά.

>>> Διαβάστε εδώ όλες τις ομιλίες <<<

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι κάποιος πρέπει να αναλογιστεί τι παρέλαβε πριν από δέκα χρόνια αυτή η κυβέρνηση και τι παραδίδει, λέγοντας ότι τα μεγάλα ελλείμματα που παρέλαβε μας είχαν αφήσει εκτεθειμένους στα δύσκολα. Διερωτήθηκε αν το 2020 δεν είχαμε πλεονάσματα πως θα στηρίζονταν οι πολίτες όταν ήρθε η πανδημία, προσθέτοντας ότι στα δύσκολα μετρούν οι πράξεις και για άλλη μια χρονιά ο ΥΠΟΙΚ και η κυβέρνηση θέτουν ενώπιον μας έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό με αποθέματα στα ταμεία, γιατί αυτά είναι η ασπίδα προστασίας μας και μας θωρακίζουν.

Επίσης ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε ότι είναι ανεύθυνο να ξοδεύεις αλόγιστα ειδικά σε προεκλογικές περιόδους και να αφήνεις το λογαριασμό σε άλλους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κράτος δεν έχει λεφτόδεντρο ούτε και μηχανή με ευρώ και όσα δαπανά, τα εισπράττει από τους φορολογούμενους πολίτες. Είπε μεταξύ άλλων ότι ο πληθωρισμός δεν αντιμετωπίζεται με αυξήσεις δαπανών και εξ ου και τα μέτρα της κυβέρνησης είναι στοχευμένα και λελογισμένα. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η ισχυρή οικονομία είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης, δίνει δυνατότητα επιρροής στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και είναι προϋπόθεση για σταθερή κυβέρνηση με αξιόπιστη εξωτερική πολιτική, με δυτικό και ευρωπαϊκό προσανατολισμό που δεν πατά σε δύο βάρκες.

(ΚΥΠΕ)