Η ομιλία Χριστιάνας Ερωτοκρίτου για τον προϋπολογισμό 2023

Όσα ανέφερε η Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, στην ομιλία της κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2023

Στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, τη στάση του ΔΗΚΟ για στήριξη της Οικονομίας, στο κόστος της ενέργειας και το Κυπριακό, αναφέρθηκε η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2023, καλώντας σε συνεργασία και συναίνεση για να αντιμετωπιστούν τόσο το Κυπριακό όσο και τα άλλα προβλήματα του τόπου.

>>> Διαβάστε εδώ όλες τις ομιλίες <<<

Συγκεκριμένα η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ έβαλε πλάτες ώστε να κρατηθεί η Κύπρος και η οικονομία όρθια καταβάλλοντας και το ανάλογο πολιτικό κόστος, προσθέτοντας ότι το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να πορεύεται στη συνετή και νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική. Αναφερόμενη στον Συνεργατισμό είπε πως με βάση το πόρισμα είναι ασήκωτες της Κυβέρνησης. Απαντώντας στο ΑΚΕΛ είπε πως είναι τα κακά χάλια της διακυβέρνησης Χριστόφια που οδήγησαν στο μονόδρομο των μνημονίων. Είπε ακόμα πως πάγια θέση του ΔΗΚΟ είναι η στήριξη των νοικοκυριών σε σχέση με το κόστος της ενέργειας, αναφέροντας πως δεν είναι αρκετή και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπό το βάρος του κόστους της ενέργειας κάποιες επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο.

Αναφορά έκανε και στις εκποιήσεις και ζήτησε από την Κυβέρνηση να καταθέσει το νομοσχέδιο για ενοίκιο έναντι δόσης βεβαιώνοντας ότι η Επιτροπή Οικονομικών θα το προωθήσει άμεσα προς ψήφιση. Απάντησε περαιτέρω στις αναφορές του ΑΚΕΛ σε βάρος του Νίκου Χριστοδουλίδη και υπέρ του υποψηφίου του ΑΚΕΛ Ανδρέα Μαυρογιάννη, για το Κυπριακό, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Μαυρογιάννης ήταν ο διαπραγματευτής.

(ΚΥΠΕ)

 
24936