Η ομιλία Ηλία Μυριάνθους για τον προϋπολογισμό 2023

Όσα ανέφερε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ηλίας Μυριάνθους, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2023

Οι δείκτες της οικονομίας μπορεί να βελτιώθηκαν αλλά υπάρχουν αρκετά που πρέπει να γίνουν ειδικότερα για την στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων της κοινωνίας, ενόψει της νέας χρονιάς που προμηνύεται πιο δύσκολη, δήλωσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2023.

>>> Διαβάστε εδώ όλες τις ομιλίες <<<

Δεν έχει προχωρήσει η λήψη μέτρων για δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών μεταξύ των πολιτών, αντίθετα το οικονομικό χάσμα έχει διευρυνθεί περισσότερο, η μεσαία τάξη παρουσιάζει αποσύνθεση και ο κίνδυνος για τη κοινωνική συνοχή είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Μυριάνθους, προσθέτοντας πως υπάρχουν ακόμη αρκετά για να γίνουν σε σχέση με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής με επίκεντρο τις ευάλωτες ομάδες.

Χαρακτηρίζοντας τον τραπεζικό τομέα ως την «αχίλλειο πτέρνα» της οικονομίας αλλά και πηγή μεγιστοποίησης κοινωνικών προβλημάτων, ο κ. Μυριάνθους είπε, μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε σοβαρή πρωτοβουλία για προστασία της πρώτης κατοικίας και υπάρχει αδράνεια από πλευράς κυβέρνησης για σύσταση του ειδικού δικαστηρίου επίλυσης χρηματοοικονομικών διαφορών. Τέλος αναφέρθηκε στα όσα λέχθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Βουλή, λέγοντας ότι ενώ σκάνδαλα και διαφθορά ροκανίζουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας «το να ανοίγουμε πληγές και να δημιουργούμε τοξικότητα και εντυπώσεις για χάριν των εκλογών δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον τόπο».

(ΚΥΠΕ)