Η ομιλία Ονούφριου Κουλλά για τον προϋπολογισμό 2023

Όσα ανέφερε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2023

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο σε σύγκριση με την κατάσταση που παρέλαβε από τη διακυβέρνηση Χριστόφια, αναφέροντας ότι το 2013 παραλείφθηκε ένα κράτος με ελλείματα και τώρα υπάρχει πλεόνασμα, το οποίο είναι τα πολεμοφόδια και η ασφάλεια που θα επιτρέψουν να στηριχθούν αυτοί που έχουν ανάγκη σε περίπτωση που συνεχιστεί η κρίση που προκλήθηκε με το Ουκρανικό.

>>> Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ομιλίες <<< 

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε πως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη παρέλαβε οικονομία στα σκουπίδια, χρέος που κάλπαζε και παραδίδει ρυθμό ανάπτυξης 6% και μέσο επιτόκιο δανεισμού από 4,5% στο  1,6%, διερχόμενη μέσα από 3 αλλεπάλληλες κρίσεις. Παρέθεσε σειρά μεταρρυθμίσεων που εισήχθησαν από την διακυβέρνηση του νυν Προέδρου, λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2023 ενσωματώνει τον κατώτατο μισθό που θα ευνοήσει τον Ιανουάριο 80.000 εργαζόμενους και τη γονική άδεια, που θα εξεταστεί και για αυτοεργοδοτούμενους τον Ιούνη.

Πρόσθεσε επίσης τη μείωση στρατιωτικής θητείας, το ΕΕΕ, τον υπερδιπλασιασμό του ποσού της μικρής επιταγής προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, επαναφορά του επιδόματος θέρμανσης στις ορεινές στο οποίο προστέθηκε και έκτακτη επιδότηση και είπε πως για πρώτη φορά εξασφαλίστηκε σύνταξη σε εργαζόμενους αορίστους. Ανέφερε ακόμα την επαναφορά του επιδόματος πολύτεκνης μάνας, την επιδότηση για νηπιοβρεφοκομικούς σταθμούς, την αναβάθμιση των χαμηλόμισθων αστυνομικών, την αύξηση του επιδόματος ενοικίου, που επιτεύχθηκαν χωρίς καμία νέα φορολογία και εισφορά στο ΤΚΑ.

(ΚΥΠΕ)