Η ομιλία της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου για τον προϋπολογισμό 2022

Όσα ανέφερε η βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου στην ομιλία της για τον προϋπολογισμό

>>> Διαβάστε εδώ όλες τις ομιλίες <<<

Στην ομιλία της για τον κρατικό Προϋπολογισμό 2022η βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου αναφέρθηκε στη διαφθορά και στο Κυπριακό.

Το ΔΗΚΟ υπερψηφίζει μέσω των προϋπολογισμών τη λειτουργία του κράτους, κάτι που δεν έχει σε τίποτε να κάνει με τις πρακτικές της Κυβέρνησης που οδήγησαν στην απαξίωση των θεσμών, ανέφερε η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου στην ομιλία της κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022.
 
Αναφέρθηκε επίσης στο ήθος και το ύφος της εξουσίας που έχουν καταστήσει την Κύπρο αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού σε ολόκληρο τον κόσμο και έχουν προκαλέσει την απογοήτευση και απαξίωση του κράτους στα μάτια των Κυπρίων.
 
Αναφερόμενη στην ομιλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στη Βουλή την Τετάρτη , είπε ότι συνεχίζει να συγκρίνει τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη με την προηγούμενη Κυβέρνηση για να φανεί καλύτερη, αλλά δεν τολμά να την συγκρίνει με την διακυβέρνηση του ΔΗΚΟ και παρέθεσε συγκριτικά τους σχετικούς οικονομικούς δείκτες.
 
Ανέφερε επίσης ότι η παρούσα διακυβέρνηση κατάφερε να ρεζιλέψει την Κύπρο διεθνώς διαλύοντας την αξιοπιστία της και αποτρέποντας τους σωστούς επενδυτές από το να επενδύσουν στην Κύπρου. Πρόσθεσε ότι δεν ενδιαφέρονται ούτε για τον δημόσιο, ούτε για τον ιδιωτικό τομέα, ούτε για τους πολλούς, ούτε για την πλειοψηφία, ούτε για την μεσαία τάξη, ούτε για τους φτωχούς, παρά μόνο για μια μικρή ομάδα εκλεκτών.
 
Αναφορικά με το Κυπριακό, η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι σήμερα, ύστερα από δέκα χρόνια διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ βρισκόμαστε πιο μακριά από ποτέ από τη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας «και καταφέραμε το ακατόρθωτο, να έχουμε υποχωρήσει, να έχουμε συμβιβαστεί πέραν από τις κόκκινες γραμμές μας, η Τουρκία να παραμένει αδιάλλακτη και να μας φορτώνεται και η ευθύνη». Χρειάζεται, όπως είπε, πραγματικά μεγάλο ταλέντο για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
 
Πρόσθεσε ότι πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να επανακτήσει το απολεσθέν ηθικό πλεονέκτημα στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, που δεν το έχασε ποτέ παρά μόνο σήμερα, ούτε καν μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν όταν ντόπιοι και ξένοι την υπέσκαπταν και την πολεμούσαν με μανία.
 
Είπε ότι η επιδίωξη και πολιτική του ΔΗΚΟ είναι η υπεράσπιση, συνέχιση και ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των συμφωνιών κορυφής, κάτι που όπως είπε, είναι για το ΔΗΚΟ άξονες πολιτικής που περιλαμβάνουν και τη δημιουργίας μιας ισχυρής ανταγωνιστικής και παραγωγικής οικονομίας, αλλά και ένα σταθερό, αξιοσέβαστο, αξιόπιστο κράτος στο εξωτερικό με πραγματικούς στρατηγικούς συμμάχους που επιθυμούν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΚΥΠΕ