Η ομιλία του Γιώργου Λουκαϊδη για τον προϋπολογισμό 2022

Όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό

>>> Διαβάστε εδώ όλες τις ομιλίες <<<

Στην ομιλία του για τον κρατικό Προϋπολογισμό 2022ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης αναφέρθηκε στις βουλευτικές εκλογές, στη διαφθορά και στη πανδημία.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, έθεσε θέμα «επίδειξης σεβασμού» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ, έναντι της κοινωνίας και των θεσμών, κάνοντας λόγο «για άρνηση διαλόγου και συναίνεσης» φέροντας ως παράδειγμα την ψήφιση από όλα τα κόμματα, πλην του κυβερνώντος, της μείωσης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, στο ηλεκτρικό ρεύμα.
 
Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2022, ο κ. Λουκαϊδης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο, Αβέρωφ Νεοφύτου και τους Βουλευτές του ΔΗΣΥ, διερωτήθηκε, «εάν έτσι αντιλαμβάνεστε τον διάλογο την συναίνεση και τον αλληλοσεβασμό» από τη στιγμή που «ομόφωνες αποφάσεις της Βουλής και δικές σας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις ανέπεμψε ή τις ανέφερε».
 
Ο κ. Λουκαϊδης αναφέρθηκε και στην «1η πολιτική πράξη» της Βουλής, μετά τις Βουλευτικές Εκλογές που ήταν «να απορρίψει την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αναστολή των εκποιήσεων μέχρι το τέλος του χρόνου».
 
«Πάλι δεν μας λάβετε υπόψη» είπε ο Βουλευτής και πρόσθεσε ότι και στο θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο ΔΗΣΥ, «ανέσυρε μία πρόταση που δεν κατατέθηκε ποτέ στον διάλογο για να πάμε σε πέντε δήμους σε μια προσπάθεια να τουμπάρετε την μεταρρύθμιση εάν δεν γίνει το δικό σας κι αν δεν επιβληθεί η δική σας θέση».
 
«Πρόκειται για αυταρχισμό, ετσιθελισμό και καθεστωτικές πρακτικές και αντίστοιχα έτσι ενεργήσατε και έναντι των θεσμών επιδιώκοντας να παύσετε Αρχηγό και Υπαρχηγό Αστυνομίας, Κεντρικούς Τραπεζίτες, ξεκινώντας ποινική διερεύνησης σε βάρος του Γενικού Εισαγγελέα γιατί τόλμησε να οδηγήσει στο δικαστήριο μετά από ποινική έρευνα τον άριστο, τον αρίστων, πρώην Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα», είπε ο κ. Λουκαϊδης.

Αναφερόμενος σε θέματα διαχείρισης της πανδημίας, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, είπε ότι με το Νομοσχέδιο για τις Μολυσματικές Ασθένειες οποιαδήποτε εκτελεστική εξουσία θα μπορεί να αποφασίζει τι είναι μολυσματική ασθένεια χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους ειδικούς και να αναστέλλει την προστασία όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών «και έτσι οδηγήσατε και την κοινωνία σε πόλωση και διχασμό».
 
«Εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε ότι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά είναι μέσω του εμβολιασμού και των υπόλοιπων μέτρων προστασίας», δήλωσε, τέλος ο Γιώργος Λουκαϊδης.

ΚΥΠΕ