Η ομιλία του Ηλία Μυριάνθους για τον προϋπολογισμό 2022

Όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΕΔΕΚ, Ηλίας Μυριάνθους στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό

>>> Διαβάστε εδώ όλες τις ομιλίες <<<

Στην ομιλία του για τον κρατικό Προϋπολογισμό 2022ο βουλευτής του ΕΔΕΚ, Ηλίας Μυριάνθους αναφέρθηκε στη διαφθορά, στη μείωση στα ΜΕΔ και στη Πάφο.

Οι στρεβλώσεις που υπάρχουν στην οικονομία μας είναι πάρα πολλές αλλά δεν γίνονται εκείνα τα βήματα που θα οδηγήσουν στη διόρθωση αυτών των στρεβλώσεων που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη και τη ευημερία του λαού, ανέφερε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2022.
 
Πρόσθεσε ότι η διαφθορά αποτελεί τη μεγαλύτερη στρέβλωση και το μεγαλύτερο καρκίνωμα στο σώμα της κυπριακής κοινωνίας και πρέπει να γίνουν ενέργειες, όπως η θέσπιση πολύ αυστηρών ποινών που να λειτουργούν αποτρεπτικά για τους καταχραστές δημοσίου πλούτου. Είπε επίσης ότι το Πόθεν Έσχες θα πρέπει να μπει σε μια πιο εκσυγχρονιστική και διαφανή βάση. Πρόσθεσε ότι η διαφθορά, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος και η φοροδιαφυγή θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ποινικά ως πράξης εθνικής προδοσίας.
 
Κάλεσε επίσης  μέσα σε πνεύμα ειλικρίνειας συνεννόησης και συνεργασίας «να προχωρήσουμε άμεσα στην επίλυση του δράματος που αντιμετωπίζουν χιλιάδες δανειολήπτες και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας από τις άδικες και αυθαίρετες ενέργειες των τραπεζών που οδηγούν σε εκποιήσεις περιουσιών». Είπε επίσης ότι η μείωση στα ΜΕΔ έγινε με ξεπούλημα περιουσιών στα διάφορα ξένα επενδυτικά ταμεία, ενώ πρόσθεσε ότι ακούγεται ότι πίσω από τα ταμεία αυτά βρίσκονται και πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.
 
Αναφέρθηκε επίσης σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαρχία Πάφου όπως η ανάγκη για το σχεδιασμό και την προσφοροδότηση της δεύτερης φάσης του δρόμου Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς, η ανάγκη για ουσιαστική αναβάθμιση και στελέχωση του Νοσοκομείο Πάφου αλλά και του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, το θέμα του Ακάμα και την ανάγκη αποζημίωσης των ιδιοκτητών γης και η ανάγκη ανέγερσης νέας Τεχνικής Σχολής στην επαρχία. Ζήτησε την αντιμετώπιση των κατοίκων της περιφέρειας της Πάφου από το κράτος ως ισότιμους πολίτες.
 
Τέλος ανέφερε ότι αυτό που προέχει είναι η συνένωση μεταξύ των Βουλευτών σε πνεύμα συνεννόησης και ευθύνης για το καλό της πατρίδας και των πολιτών της.

ΚΥΠΕ