Η ομιλία του Λίνου Παπαγιάννη για τον προϋπολογισμό 2022

Όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό

>>> Διαβάστε εδώ όλες τις ομιλίες <<<

Στην ομιλία του για τον κρατικό Προϋπολογισμό 2022ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και στα προβλήματα του εργασιακού τομέα.

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης είπε ότι στον φετινό Προϋπολογισμό υπάρχει όντως αρκετό λίπος, λίπος που παρουσιάζεται, όπως ανέφερε, σε πολλές υπηρεσίες και Υπουργεία, όπως για παράδειγμα οι δαπάνες για λαθρομετανάστες, οι δαπάνες για ακόμη μια χρονιά στις πολλαπλές συντάξεις και σε ειδικά επιδόματα υψηλόβαθμων.
 
Στην ομιλία του κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού 2022 στην Βουλή, ο κ. Παπαγιάννης σημείωσε ότι στον Προϋπολογισμό περιλαμβάνονται «δαπάνες για πολυτελείς διακοπές που αφορούν τους ελάχιστους σε βάρος της πλειοψηφίας ενώ σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που ζούμε, μεγάλη μερίδα των συμπατριωτών μας θα μείνει και πάλι στο έλεος του Θεού».
 
Ο κ. Παπαγιάννης ανέφερε ότι η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου μετά τους χειρισμούς της κυβέρνησης έχει καταντήσει επαρχία δεύτερης κατηγορίας με την ανεργία, την οικονομική καταστροφή και την κατακόρυφη αύξηση φτώχειας να περιγράφουν την τραγική εικόνα.
 
«Σε όλη την Κύπρο, οι προσφυγικοί συνοικισμοί βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Οι δικοί μας πρόσφυγες, είτε το θέλουμε είτε όχι είναι ξεχασμένοι από την πολιτεία», πρόσθεσε.
 
Όσον αφορά την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου, ο κ. Παπαγιάννης είπε πως αυτή ολοένα και βρίσκεται πιο κοντά στα χέρια της Άγκυρας αφού, όπως σημείωσε, η αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν για ακόμη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων.
 
«Θα έπρεπε να απαιτήσουμε με κάθε τρόπο και μέσο το εμπάργκο όπλων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Τουρκία και να προχωρήσουμε στο άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Επίσης, θα έπρεπε να ζητήσουμε την αποκοπή κάθε χρηματοδότησης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.
 
Αναφερόμενος στα προβλήματα του εργασιακού τομέα, σημείωσε ότι η μέθοδος που ακολουθείται από το αρμόδιο Υπουργείο για το ανεργιακό επίδομα, «με την ενημέρωση του κόσμου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την υπογραφή που πρέπει να βάλουν ώστε να αποκτήσουν το ανεργιακό τους επίδομα να είναι στην πλειοψηφία της προβληματική».

ΚΥΠΕ

 
24992