Η συνεργασία Trust Insurance Cyprus & Granfeld Wealth Management

Η επιτυχία στην επενδυτική πολιτική της Trust Insurance με την καθοδήγηση της Granfeld Wealth Management Ltd

Πρώτοι καλεσμένοι  στο Business Hour by Brief της Digital Tv για σήμερα (26/2), βρέθηκαν οι Μαρία Φυσεντζίδου, CFO Trust Insurance Cyprus και  Ανδρέας Χριστοφίδης - Managing Director της Granfeld Wealth Management Ltd, οι οποίοι μίλησαν για την συνεργασία τους στο κομμάτι των επενδύσεων και την επιτυχία που σημειώνει η συνεργασία αυτή. Ανάμεσα σε άλλα έγινε αναφορά στην πορεία της Trust Insurance Cyprus και τη συμβολή της Granfeld Wealth Management Ltd στον τομέα των επενδύσεων.

Αναφερόμενη στην Trust Insurance Cyprus και την πορεία της, η κα.  Φυσεντζίδου τόνισε την σταθερή διατήρηση της ανοδικής πορείας στον τομέα της γενικής ασφάλειας από την εταιρεία, καθώς και την απόκτηση της τρίτης θέσης, για τρία συνεχόμενα χρόνια στον χώρο των ασφαλειών,  πετυγχαίνοντας το όραμα της να είναι ηγέτιδα εταιρεία και να παραμένει προσηλωμένη στον στόχο με ασφαλές  βήματα.

Σχετικά με τις επενδύσεις, σημείωσε, κατάφερε σε μικρό διάστημα να μαζέψει ένα σεβαστό ποσό στις Κυπριακές Τράπεζες αρχικά και με την εφαρμογή νέας νομοθεσίας,  έπρεπε αυτό να αναδιαρθρωθεί ανταλλάζοντας τις μετοχές του εξωτερικού με ακίνητα στην Κύπρο ενώ προέβει σε αγορά Ευρωπαϊκών ομολόγων.
 
Στη συνέχεια αντιλαμβανόμενη την ανάγκη για επαγγελματία σύμβουλο στις επενδύσεις η Trust Insurance Cyprus αποτάθηκε στην Granfeld Wealth Management Ltd, με τον Ανδρέα Χριστοφίδη να αναλαμβάνει αυτό το κομμάτι.

Με αυτή τη συνεργασία σχεδιάστηκε η επενδυτική πολιτική της Trust Insurance, με τον σχεδιασμό να παρακολουθείτε κυρίως από τον Σύμβουλο επενδύσεων, σημείωσε η κ. Φυσεντζίδου.

Μιλώντας ο κ. Χριστοφίδης για την 5ετη συνεργασίας με την ασφαλιστική εταιρεία, σημείωσε πως ξεκίνησαν καθορίζοντας των βαθμό κινδύνου που μπορεί να έχει το χαροφυλάκιο.

Με αυτό τον τρόπο, εξήγησε, καθορίστηκε η στρατηγική κατανομή των επενδύσεων και στη συνέχεια ορίστηκαν προτιμήσεις και περιορισμοί.  Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως ανέφερε γίνονται άμεσες επεδύσεις σε ομόλογα ή και μετοχές. Στη συνέχεια επιτέυχθηκε η διασπορά του χαρτοφυλακίου, μετρώντας 50 εκδότες ομολόγων σήμερα και διαφορετικά μεταξύ τους.

Το επόμενο βήμα, οπως ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης, ήταν να φύγουν από το συμβουλευτικό κομμάτια και προχώρησαν ώστε η Granfeld Wealth Management Ltd, να διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο της Trust Insurance Cyprus.

Mέσα στα τελευταία 4 χρόνια, όπως σημείωσε έχει γίνει αρκετός δρόμος και φαίνεται από τα αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα η Trust Insurance Cyprus καταγράφει αύξηση της τάξεως του 3.5% ετησίως για τα τελευταία 4 χρόνια.

Δείτε όλα όσα ανέφεραν στο Business Hour by Brief:


 

 
12950