Ιδού οι νέες λιμουζίνες κρατικών αξιωματούχων-Ποιο το κόστος

Οι λιμουζίνες παραδόθηκαν χθες (19/2) στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών

Συνολικά 19 νέες λιμουζίνες παρέλαβε χθες (19/2) το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η εταιρεία Volvo Cars Cyprus, «με σκανδιναβική ασφάλεια ενισχύθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του ΥΜΕΕ, αφού η CTC AUTOMOTIVE LTD παρέδωσε Volvo #S90 σε αξιωματούχους της Κυβέρνησης. #VolvoCarsCyprus». Α

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε καταθέσει στην Βουλή η τέως Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, το κόστος αγοράς των εν λόγω λιμουζινών ανήλθε στις €553,850‬ συν ΦΠΑ.

Όπως είχε αναφέρει σε σημείωμά της, πρόκειται για 19 οχήματα τύπου σαλούν (sedan) τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες μετακίνησης κρατικών αξιωματούχων.

Το ποσό για το κάθε όχημα, μάρκας VOLVO S90 2.0D D4 MOMENTUM, είναι €29.150 έκαστο πλέον ΦΠΑ και όπως εξηγούσε η κα Αναστασιάδου αυτό αφορά €28.500 για την προμήθεια του οχήματος και €650 για τη συντήρηση του για πέντε χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το κόστος συντήρησης, η κα Αναστασιάδου διευκρίνιζε πως αυτό περιλαμβάνει τόσο τις εργασίες προληπτικής συντήρησης όσο και την επιδιόρθωση βλαβών, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων/υλικών, εκτός από τα ελαστικά και τους συσσωρευτές.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Όσον αφορά τον υφιστάμενο στόλο υπηρεσιακών οχημάτων για αξιωματούχους, η τέως Υπουργός Μεταφορών είχε τονίσει πως, θα αποσυρθούν τα οχήματα μεγάλης ηλικίας, η συντήρηση των οποίων είναι οικονομικά ασύμφορη και τα οποία έχουν μεγάλη κατανάλωση καυσίμου και υψηλά επίπεδα εκπομπών ρύπων.

Όπως εξηγούσε, θα γίνει κατανομή των καινούργιων οχημάτων και των οχημάτων που θα παραμείνουν σε χρήση στους δικαιούχους.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως, στα πιο πάνω 19 καινούργια οχήματα δεν περιλαμβάνεται η προεδρική λιμουζίνα η οποία αγοράστηκε πρόσφατα έναντι €258.850 πλέον ΦΠΑ.
 

 
23521