Ιερά Μονή Αγίου Μηνά: Αναβαθμίζεται με νέο Ναό αξίας €150.000

Αίτηση για ανέγερση και λειτουργία του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου έκανε η Ιερά Μονή Αγίου Μηνά

Έγκριση από την Περιβαλλοντική Αρχή έλαβε το αίτημα της Ιεράς Μονής Αγίου Μηνά για την ανέγερση παρεκκλησιού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Μηνά, στην περιοχή Βάβλα της επαρχίας Λάρνακας.

Σύμφωνα με σχετική γνωμάτευση, το προτεινόμενο έργο αφορά την ανέγερση και λειτουργία Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και χώρων υγιεινής, εντός των ορίων της Μονής στην κοινότητα Βάβλας. Το έργο θα έχει χωρητικότητα περίπου 100 ατόμων και η πρόσβαση/είσοδος σε αυτό θα πραγματοποιείται από το δημόσιο δρόμο που εφάπτεται στο βόρειο μέρος του υπό μελέτη τεμαχίου.

Το τελικό  αποτέλεσμα του έργου, σημειώνεται στην γνωμάτευση, αναμένεται να έχει υψηλή αισθητική ως αρχιτεκτονική 
κατασκευή, που θα αναβαθμίσει το οπτικό περιβάλλον.
Το έργο, με το συγκεκριμένο σχεδιασμό του, θα εντάσσεται αρμονικά στο 
υπάρχον αισθητικό περιβάλλον, χωρίς να θίγει την υφιστάμενη αισθητική αξία του  χώρου.

Όπως αναφέρεται, το έργο προτείνεται να χωροθετηθεί σε τεμάχιο στην κοινότητα Βάβλας της επαρχίας Λάρνακας που εμπίπτει σε γεωργική ζώνη Γ3 με επιτρεπόμενο αριθμό ορόφων να μην ξεπερνά τους δύο. Ανατολικά του χώρου ανέγερσης του έργου βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Μηνά και οι εγκαταστάσεις της Μονής. Περιμετρικά βρίσκονται αγροτικά τεμάχια και στη
βορειοανατολική πλευρά υπάρχει φωτοβολταϊκό σύστημα το οποίο καλύπτει μέρος των αναγκών της Μονής.

Το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται στις €150.000, με την εκτιμώμενη περίοδο εκτέλεσης του να είναι ένα χρόνο μετά την έναρξη κατασκευής.
 

 
24947