Ηλεκτρικά οχήματα: Αλλάζουν οι κυπριακοί δρόμοι/ Οδηγίες Καρούσου

Πρόνοιες για σημεία επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων πρέπει να περιλαμβάνουν οι μελέτες, με οδηγίες Καρούσου

Με στόχο τη διείσδυση του ηλεκτρικού οχήματος στην κυπριακή αγορά και την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, είναι απαραίτητος ο σχεδιασμός για υποστηρικτικές δράσεις και κατάλληλα μέτρα πολιτικής για την ανάπτυξη των υποδομών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος έδωσε οδηγίες στις αρμόδιες αρχές όπως στις μελλοντικές μελέτες για τη κατασκευή νέων δημόσιων δρόμων ή την αναβάθμιση υφιστάμενων να γίνονται πρόνοιες για τη δημιουργία υποδομών  για την εγκατάσταση σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, έδωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος. 

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο σχεδιασμός για υποστηρικτικές δράσεις και κατάλληλα μέτρα πολιτικής για την ανάπτυξη των υποδομών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, είναι απαραίτητος για τη διείσδυση του ηλεκτρικού οχήματος στην κυπριακή αγορά και την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πρόνοιες, που πρέπει περιλαμβάνονται στις μελλοντικές μελέτες, θα πρέπει να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κατάλληλες θέσεις στάθμευσης με ασφαλή είσοδο και έξοδο εάν κρίνεται απαραίτητο, υποδομή καλωδίωσης με την εγκατάσταση αγωγών διέλευσης καλωδίων, κατάλληλες οικοδομικές εργασίες και οτιδήποτε άλλο απαιτείται. 
 
(ΚΥΠΕ)

 
11112
Thumbnail