Καδής για αυξήσεις στα σιτηρά: Θα στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους

Η κυβέρνηση θα δει με προσοχή τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, τονίζει ο υπουργός Γεωργίας

Η κυβέρνηση θα δει με προσοχή τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, τόνισε ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, διαβεβαιώνοντας πως θα γίνει ότι είναι δυνατόν για στήριξη του κλάδου.

Ξεκαθάρισε την ίδια στιγμή, πως το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, καθότι τους τελευταίους μήνες υπάρχουν συνεχείς ανατιμήσεις σε σιτηρά και ζωοτροφές.

Ανέφερε πως το όλο ζήτημα συζητήθηκε, χθες, στο συμβούλιο Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και εγκρίθηκε η παραχώρηση στήριξης προς τον κλάδο, κυρίως μέσω εθνικών πόρων.  

Ο κύριος Καδής δήλωσε βέβαιος, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα εξετάσει το ζήτημα, θα λάβει απόφαση για στήριξη των κτηνοτρόφων.  

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η όποια οικονομική βοήθεια προς τους παραγωγούς δεν μπορεί να είναι μόνιμη. Ανέφερε ότι θα παραχωρηθεί στήριξη, μέχρι η αγορά να ρυθμιστεί και το κόστος των αυξήσεων να κατανεμηθεί ανάλογα σε όλους τους κρίκους της παραγωγικής αλυσίδας και στους καταναλωτές. Σημείωσε, μάλιστα, ότι προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και οι σαφείς υποδείξεις του αρμόδιου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

 
17605