Αυτό διαβεβαιώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Συμβούλων

Αρμόδιοι φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) διαβεβαιώνουν τους φοιτητές από χώρες της ΕΕ ότι ανεξάρτητα από τις τελευταίες εξελίξεις, αυτοί που θα επιλέξουν να ξεκινήσουν την φοίτηση τους σε πανεπιστήμια της χώρας το Σεπτέμβριο του 2020 δεν θα επηρεαστούν από πιθανή έξοδο της χώρας από την ΕΕ, αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Συμβούλων (ΚΣΕΣ) Δρ. Άδωνης Αμερικάνος.

Αυτό μεταφράζεται, σημειώνεται, σε συνέχιση του ίδιου ύψους διδάκτρων που ισχύει και σήμερα καθ’ όλη την διάρκεια της φοίτησης τους (αν και έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για πιθανή μείωση των διδάκτρων) αλλά και την συνέχιση του φοιτητικού δανείου για όλη την διάρκεια των σπουδών τους (1,3 ή και 4 έτη).

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ BREXIT ΕΔΩ <<<

Όπως αναφέρεται, οι αρμόδιοι υπουργοί, Chris Skidmore, Υπουργός Πανεπιστημίων Αγγλίας, Kirsty Williams, Υπουργός Παιδείας της Ουαλίας και Richard Lochhead Υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Σκωτίας, διαβεβαίωσαν τους ενδιαφερόμενους φοιτητές ότι η συνέχιση του ίδιου ύψους διδάκτρων καθώς και η πρόσβαση στα φοιτητικά δάνεια θα ισχύσει και στην περίπτωση της εξόδου του ΗΒ από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
 
Διαβεβαιώσεις για το πιο πάνω έχει εκδώσει και ο Σύνδεσμος Πανεπιστημίων ΗΒ καθώς και ο πρώην Υπουργός Πανεπιστημίων του ΗΒ Jo Johnson αδελφός του νυν Πρωθυπουργού Boris Johnson μετά από την παραίτηση του από το πιο πάνω αξίωμα.

 
5012
Thumbnail

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ενημερώνει ότι, κατόπιν Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, κατ’ εξαίρεση και για σκοπούς ομαλοποίησης του Συστήματος, από την 1η Οκτωβρίου 2019 μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2019, οι δικαιούχοι έχουν δικαίωμα αλλαγής προσωπικού ιατρού εφόσον περάσουν τρεις (3) μήνες από την ημερομηνία εγγραφής τους στον κατάλογο του υφιστάμενου προσωπικού τους ιατρού.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

ad2mobile

Νοείται ότι σύμφωνα με τη διαδικασία εγγραφής δικαιούχου σε προσωπικό ιατρό, ο δικαιούχος μπορεί να αλλάξει προσωπικό ιατρό: 

  • μέσω του συστήματος πληροφορικής, από την πύλη δικαιούχων χρησιμοποιώντας τον προσωπικό λογαριασμό χρήστη νοουμένου ότι έχει συνδέσει το αρχείο δικαιούχου του,
  • κατόπιν επίσκεψης στον προσωπικό ιατρό που θα επιλέξει.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΓεΣΥ στο τηλέφωνο 17000 (δωρεάν κλήση) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]

article 1