Καμία απάντηση ακόμη στις 8 προτάσεις ΔΗΚΟ από Κυβέρνηση / ΔΗΣΥ

Οι 8 άμεσες λύσεις που προτείνει το ΔΗΚΟ για την οικονομία για τις οποίες δεν έλαβε ακόμη απάντηση από Κυβέρνηση & ΔΗΣΥ

Η κόντρα γύρω από τη διαπλοκή και τη διαφθορά, με αφορμή το σκάνδαλο των «Χρυσών Διαβατηρίων», ήταν -όπως αποδεικνύεται- μόνο ένα από τα πεδία της μάχης που μαίνεται μεταξύ της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ, από τη μία πλευρά, και του Δημοκρατικού Κόμματος, από την άλλη.

Φαίνεται πως το δεύτερο επεισόδιο της μεγάλης κόντρας θα παιχθεί στο επίπεδο της οικονομίας και της επιβίωσης της κυπριακής κοινωνίας, εν μέσω πανδημίας.

Το ΔΗΚΟ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εξαντλεί την ενέργειά της σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, δίνοντας συγχαρητήρια στον εαυτό της για τη διαχείριση της πανδημίας.

>>> Διαβάστε ακόμη: Ποιες είναι οι 8 λύσεις για Οικονομία που προτείνει το ΔΗΚΟ <<<

Μιλώντας με δημοσιογράφους, στελέχη της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή -αφού υπενθυμίζουν ότι στον ΔΗΣΥ προέβλεπαν πως δεν θα υπάρξει καν δεύτερο κύμα πανδημίας στην Κύπρο…- τονίζουν ότι η κυβέρνηση δεν ασχολείται καθόλου με την ουσία, ακριβώς επειδή είναι πολύ απασχολημένη να «αυτοθαυμάζεται».

Ποια είναι, σύμφωνα με το ΔΗΚΟ, η ουσία; Η λήψη μέτρων που θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην κατάρρευση της οικονομίας και ως ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Οι ίδιοι άνθρωποι τόνιζαν, χαρακτηριστικά, στην Offsite ότι: «αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα, αύριο μπορεί να είναι αργά».

Όσο για το αντεπιχείρημα ότι η πανδημία πλήττει την παγκόσμια και όχι μόνο την κυπριακή οικονομία, οι άνθρωποι του ΔΗΚΟ παραπέμπουν στην απάντηση του Προέδρου του Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου, σε πρόσφατη δημοσιογραφική τηλεδιάσκεψη, ότι «είναι όμως η Κύπρος που παρουσιάζει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε. σχετικά με την απώλεια εισοδήματος, ενώ σχεδόν το 25% των συμπολιτών μας βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και ένα στα επτά νοικοκυριά στερείται βασικά αγαθά».

ΔΗΚΟ: Εποικοδομητική η παρέμβασή μας
Στο ΔΗΚΟ τονίζουν ότι η προσέγγιση του Κόμματος δεν περιορίζεται στη διαπίστωση της έλλειψης σχεδίου και της ανεπάρκειας των παρεμβάσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Αντιθέτως, η διάθεσή τους είναι να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανακούφιση όλων των Κυπρίων. Προς ακριβώς αυτή την κατεύθυνση, η Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Κόμματος, κατάρτισε ολοκληρωμένο -και κοστολογημένο- σχέδιο «8 Άμεσων Λύσεων για την Οικονομία».

Η προσέγγιση του ΔΗΚΟ στοχεύει σε ένα σύνολο μέτρων που θα ανακουφίζει όλους τους κλάδους της οικονομίας, με έμφαση ασφαλώς σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο. Είναι η πρώτη φορά -όπως τονίζουν τα αρμόδια στελέχη- που καταρτίζεται ένα σχέδιο ανακούφισης τόσο των επιχειρήσεων (μέσω της επιδότησης των ενοικίων, των λειτουργικών εξόδων κ.ά.), όσο και των εργαζομένων (μέσω της παράτασης των σχεδίων στήριξη ως το τέλος του 2021 κ.ά.).

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Στο Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούν κρίσιμο να πληροφορηθεί η κοινωνία για τις προτάσεις τους σχετικά με την οικονομία, ώστε «να τις κρίνει και να τις συγκρίνει με την απραξία της κυβέρνησης», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά. Για το λόγο αυτό «τρέχει», ήδη, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μεγάλη ενημερωτική καμπάνια σχετικά με τις «8 Άμεσες Λύσεις για την Οικονομία», στο πλαίσιο της οποίας αναρτήθηκε σήμερα (11/2)το πρωί το ακόλουθο βίντεο:

Το Δημοκρατικό Κόμμα προτείνει 8 Αμεσες Λύσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας: pic.twitter.com/7UZwljNMQx

— ΔΗΚΟ (@DIKO1976) February 11, 2021

Η χθεσινή κόντρα με ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ
Στο μεταξύ, η χτεσινή (10/2) ανακοίνωση του ΔΗΚΟ με τα προτεινόμενα μέτρα προκάλεσε νέα κόντρα, καθώς ο ΔΗΣΥ απάντησε αναφέροντας ότι «είναι τουλάχιστον υποκριτικό το ΔΗΚΟ να παρουσιάζεται σήμερα ότι νοιάζεται δήθεν για την κοινωνία όταν είναι το κόμμα που καταψήφισε τον προϋπολογισμό για στήριξη της κοινωνίας, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Για να ανταπαντήσει, το απόγευμα, το ΔΗΚΟ ότι «υποκρισία είναι το κυβερνών κόμμα που απέσυρε τις κρατικές εγγυήσεις, που αρνήθηκε να επιδοτήσει τα ενοίκια και που δεν πέτυχε την επέκταση της αναστολής των δόσεων, να παραδίδει σήμερα μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας».