Καρούσος: Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες των Ταχυδρομείων

Ο Υπ. Μεταφορών επισκέφθηκε το ΚΕΠΟ Ξυλοφάγου

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία αναβαθμίζονται και προσφέρουν αρκετές Υπηρεσίες στους πολίτες, είπε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος στέλνοντας το μήνυμα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στους πολίτες.  
 
Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη του στο ΚΕΠΟ Ξυλοφάγου, ο Υπουργός ανέφερε ότι η δημιουργία του Κέντρου ήταν «ένα διαχρονικό αίτημα της Κοινότητας Ξυλοφάγου που έχει ικανοποιηθεί, αφού ήταν και επιμονή του Κοινοτάρχη. Η Κοινότητα έχει παραχωρήσει τον χώρο και για το Ταχυδρομείο και για το Κέντρο Πολίτη που πλέον εξυπηρετεί όχι μόνο το Ξυλοφάγου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Κοκκινοχωρίων, ενώ καθημερινά διαπιστώνουμε πως οι πολίτες έρχονται στο ΚΕΠΟ για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες».


 
Πρόσθεσε ότι «τα Κυπριακά Ταχυδρομεία αναβαθμίζονται, αξιοποιούν το δίκτυο που έχουν για να προσφέρουν και άλλες υπηρεσίες γενικότερα στους πολίτες. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους πολίτες είναι ότι εμείς είμαστε κοντά σε όλους τους πολίτες, σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες, ανεξαρτήτως του αιτήματος που υπάρχει, εάν είναι μεγάλο ή μικρό».
 
Εξέφρασε ικανοποίηση για «τη λειτουργία του ΚΕΠΟ στη Κοινότητα Ξυλοφάγου, που ήταν ένα δίκαιο αίτημα, το οποίο έχει φέρει αποτέλεσμα, ενώ έχουμε και πολλά άλλα να κάνουμε στην Ξυλοφάγου. Υπάρχουν και άλλα έργα στην ευρύτερη περιοχή, όπως η βελτίωση του δρόμου που συνδέει την Ορμήδεια με την Ξυλοφάγου, ένα έργο που έχει υπογραφεί και θα ξεκινήσει η κατασκευή του τις επόμενες εβδομάδες».
 
Ο Υπουργός Μεταφορών εξέφρασε ευχαριστίες στον Κοινοτάρχη και το Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοφάγου «για την όλη βοήθειά τους, γιατί έχουν αποδείξει πως όταν συνεργαστούν η Κυβέρνηση και τις Κοινοτικές Αρχές μπορούμε να κάνουμε θαύματα» ενώ ευχαρίστησε τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες, το Τμήμα Δημοσίων Έργων και όλες τις άλλες Υπηρεσίες που έχουν δουλέψει για να υλοποιηθεί αυτό το έργο και να παραδοθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων.
 
Στις δηλώσεις του ο Υπουργός ανέφερε ακόμα ότι «λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που επικρατούν στις ταχυδρομικές υπηρεσίες σε παγκόσμια βάση, υπήρχε μια απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία η Κυβέρνηση θα προχωρούσε με την αυτονόμηση των Κυπριακών Ταχυδρομείων. Εχουμε κρίνει ότι πλέον αυτή η απόφαση έπρεπε να ακυρωθεί και ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία μπορούν να αναβαθμιστούν και να αναδιοργανωθούν και να αποτελούν μέρος της Κυβέρνησης όπως γίνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου, όπως οι  ΗΠΑ όπου τα ταχυδρομεία είναι κρατικά και προστατεύονται μάλιστα από το Σύνταγμα των ΗΠΑ».

Για αυτό, συνέχισε «μετά που αξιολογήσαμε όλα τα δεδομένα, έχουμε κρίνει ότι πρέπει να ακυρωθεί η απόφαση για αυτονόμηση, έχει ήδη ακυρωθεί, έχει ήδη υποβληθεί πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο και έχει εγκριθεί. Πλέον  συνεχίζουμε μαζί με τη διεύθυνση των Κυπριακών Ταχυδρομείων και ετοιμάζουμε ένα σχέδιο, ένα πλάνο αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών που θα προσφέρουν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, αφού» όπως εξήγησε «έχουν ένα εξαιρετικό δίκτυο σε όλη την Κύπρο και το αποτέλεσμα που υπάρχει στο ΚΕΠΟ Ξυλοφάγου, αποτελεί παράδειγμα του πώς μπορούν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία να προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες στον πολίτη».

Από την πλευρά του ο Κοινοτάρχης Ξυλοφάγου Γεώργιος Τάσου χαρακτήρισε «στολίδι» το ΚΕΠΟ που λειτουργεί στη Κοινότητα, σημείωσε ότι «αυτό ήταν αποτέλεσμα της ευρύτερης πολιτικής του κράτους και της κυβέρνησης» και υπενθύμισε πως ο πρώτος Υπουργός που δέχθηκε την εισήγηση του για δημιουργία ΚΕΠΟ ήταν ο μακαρίτης Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος έκανε και τα απαραίτητα διαβήματα.
 
Αναφέρθηκε επίσης στη «διαχρονική στήριξη όλων των Υπουργών για να γίνει πραγματικότητα το συγκεκριμένο έργο. Είναι ένα έργο που εξυπηρετεί ολόκληρη τη περιοχή αφού καθημερινά εξυπηρετούνται πάρα πολλοί κάτοικοι όχι μόνο της Ξυλοφάγου αλλά και άλλων Κοινοτήτων».
 
Ο κ. Τάσσου εξέφρασε ευχαριστίες «στον Υπουργό Μεταφορών και την κυβέρνηση για το ενδιαφέρον τους για το συγκεκριμένο έργο στο οποίο δόθηκε προτεραιότητα,  σε όλους τους συντελεστές και Υπηρεσίες που εργάστηκαν ώστε το ΚΕΠΟ να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων, αλλά και στα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου».

(ΚΥΠΕ)