Καρούσος: Αυτά τα έργα δεν θα γίνουν χωρίς τον προϋπολογισμό

Ο Υπουργός Μεταφορών χαρακτηρίζει καταστροφική την καταψήφιση του προϋπολογισμού / Ποια έργα θα επηρεαστούν

Το μήνυμα πως, «χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό και με δωδεκατημόρια, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση σημαντικών έργων, τα οποία αναμένουν εδώ και χρόνια οι πολίτες όλων των επαρχιών», έστειλε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Μεταφορών για το 2021 περιλαμβάνει πολυαναμενόμενα και σημαντικά έργα υποδομής, τα οποία θα επιλύσουν διαχρονικά προβλήματα.

Αν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, τόνισε, «τότε τον Ιανουάριο δεν θα μπορέσουμε να υπογράψουμε για την κατασκευή του δρόμου Πόλης-Πάφου ή να προκηρύξουμε την αναβάθμιση του δρόμου Δερύνειας-Σωτήρας».

Επίσης, συνέχισε, χωρίς προϋπολογισμό «δεν θα μπορέσουμε ούτε τον Φεβρουάριο να προκηρύξουμε την κατασκευή του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας, ούτε τον Μάρτιο τη λεωφόρο Τσερίου στο Δήμο Τσερίου, αλλά ούτε και το οδικό δίκτυο για το γήπεδο της Λεμεσού». 
 
«Εν μέσω πανδημίας και της ανάγκης για επανεκκίνηση της οικονομίας, η καταψήφιση του προϋπολογισμού θα είναι καταστροφική, αφού σημαντικά έργα, τα οποία περιμένουν χρόνια οι τοπικές κοινωνίες και είναι ώριμα, δεν θα μπορέσουν να τροχιοδρομηθούν»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο ακόλουθο βίντεο:

 
24969