Καρούσος: Έρχεται σχεδίο διάρκειας 3 χρόνων για τις αερομεταφορές

Το σχέδιο θα βοηθήσει τον τομέα των αερομεταφορών να ανακάμψει όσο πιο σύντομα γίνεται

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εθιμοτυπική συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου, και του νέου ιδιοκτήτη της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας Cyprus Airways κ. Simon Camilleri, στην παρουσία του Εκτελεστικού Διευθυντή της εταιρείας κ. Γιώργου Μαυροκώστα.

Ο κ. Camilleri ενημέρωσε τον Υπουργό ότι πρόθεσή του είναι να ενισχύσει το πτητικό της πρόγραμμα. Ανέφερε ότι είναι ενήμερος για το πρόγραμμα κινήτρων για βοήθεια των αερογραμμών που εφάρμοσε η Κυπριακή Δημοκρατία στην δύσκολη περίοδο του κορωνοιού και ότι προσβλέπει στην περαιτέρω συνεργασία με τις κυπριακές αρμόδιες αρχές.

Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι ο τομέας των αερομεταφορών επηρεάστηκε περισσότερο από κάθε άλλο τομέα μεταφορών λόγω της πανδημίας και ότι το σχέδιο κινήτρων έχει βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να συνεχίσουν έστω και σε περιορισμένο βαθμό το πτητικό τους πρόγραμμα.

Τέλος, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι «πέραν του σχεδίου κινήτρων, έχουμε αναλάβει και πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την Διακήρυξη για την Συνδεσιμότητα που παρουσιάσαμε στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών στις 3 Ιουνίου 2021, με την συμμετοχή άλλων 7 χωρών μελών της ΕΕ για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διάρκειας 3 χρόνων, για να βοηθηθεί ο τομέας των αερομεταφορών να ανακάμψει όσο πιο σύντομα γίνεται».

 
19941