Καρούσος-Χαμπιαούρης: Συζήτησαν για ανάπτυξη των ορεινών περιοχών

Τις δράσεις του Στρατηγικού Σχεδίου για τις ορεινές περιοχές συζήτησαν Καρούσος και Χαμπιαούρης

Οι δράσεις του Στρατηγικού Σχεδίου για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών Τροόδους συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου με τον  Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστα Χαμπιαούρη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν η βελτίωση του οδικού δικτύου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το κύριο οδικό δίκτυο και τη σύνδεση του Τροόδους με το δίκτυο των αυτοκινητόδρομων.

Πιο συγκεκριμένα, τονίστηκε ότι προωθούνται ο δρόμος Λεμεσού – Σαϊττά, ο δρόμος Αστρομερίτη – Ευρύχου , ο δρόμος Λευκωσίας – Παλαιχωρίου, ενώ επιπρόσθετα συζητήθηκε  το χρονοδιάγραμμα για τα  έργα που προγραμματίζονται σε διάφορους ορεινούς δρόμους. Επίσης,  ζητήθηκε από το αρμόδιο Τμήμα, όπου είναι δυνατόν, η επίσπευσή τους.  

>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 

Επιπλέον, εξετάστηκαν διάφορες δράσεις, όπως η διεξαγωγή μελέτης για την εφαρμογή και χάραξη Σιδηροδρομικής Γραμμής σύνδεσης Ευρύχου – Σκουριώτισσας, ενώ έγινε αναφορά στην ανάδειξη πολιτιστικών πόρων με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών σε μνημεία και πολιτιστικούς χώρους.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε ακόμα πως θα προωθηθεί η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας με την εγκατάσταση wi-fi σε ορεινές κοινότητες και θα δημιουργηθούν  νέες  υποδομές και  νέες στάσεις λεωφορείων.

Τέλος, αποφασίστηκε όπως διοργανωθεί  επιτόπου επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με τον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων στις κοινότητες, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις εν λόγω δράσεις.


 

(ΚΥΠΕ)

 
6764
Thumbnail

Η όποια επιτυχία ή αποτυχία του σχεδίου Εστία θα διαφανεί ξεκάθαρα με το πέρας της εξέτασης των αιτήσεων και λογικά εκ του αποτελέσματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο  Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας (Σ.Π.Π.Κ).

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όπως είναι γνωστό, αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις 31 Δεκεμβρίου 2019 έχει εκπνεύσει η ημερομηνία αποδοχής αιτήσεων για το σχέδιο Εστία με παράλληλη παράταση για τους αιτητές που δεν έχουν παραδώσει πλήρως συμπληρωμένες τις αιτήσεις τους, να μπορούν να το πράξουν μέχρι και την 31ην Μαρτίου 2020.

«Πολλοί ήταν και είναι αυτοί που κατά καιρούς μιλάνε για αποτυχία ή επιτυχία του σχεδίου Εστία. Κρίνουμε, ότι η όποια επιτυχία ή αποτυχία θα διαφανεί ξεκάθαρα με το πέρας της εξέτασης των αιτήσεων και λογικά εκ του αποτελέσματος. Ένα σχέδιο το οποίο στόχο έχει να διαφυλάξει το ιερό δικαίωμα της διατήρησης της πρώτης κατοικίας, θα είναι επιτυχές μόνον αν εκπληρώσει το στόχο αυτό», προστίθεται.

Ως εκ τούτου, αναφέρει ο Σύνδεσμος, «συνεχίζοντας την προσπάθεια μας για επίτευξη του προαναφερθέν σκοπού, θα έχουμε από κοινού με το ΣΥΠΡΟΔΑΤ συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών στις 24 Ιανουαρίου 2020, ενώ από τις 29 Ιανουαρίου 2020 ξεκινάμε ένα νέο κύκλο επαφών με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ανοικτό θέμα συζήτησης για μας θα είναι πρωτίστως τα πιθανά σενάρια για όσους αιτητές κριθούν ως μη βιώσιμοι όπως και για τους αιτητές που ήταν κάτω από καθεστώς αναδιάρθρωσης κατά τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017». 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Εκτιμούμε ότι αποτελεί υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε ονομαστικά αυτούς που με τις εποικοδομητικές τους ενέργειες βοήθησαν την προσπάθεια μας για έγκαιρη, έγκυρη και ειδικά ανεξάρτητη ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων του σχεδίου Εστία όπως και αυτούς που με τις ενέργειες τους διευκόλυναν τους δικαιούχους να προχωρήσουν με την κατάθεση της αίτησης τους», σημειώνει. 

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος ευχαριστεί τον Υπουργό Οικονομικών  Κωνσταντίνο Πετρίδη και το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Παντελή, τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο Παύλο Ιωάννου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Άγγελο Βότση και  τον Πρόεδρο και τη Διευθύντρια του ΣΥΠΡΟΔΑΤ,  Κώστα Μελά και  Τζένη Παπαχαραλάμπους αντίστοιχα.

«Σίγουρα δεν επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε, αλλά αντιθέτως να κακίσουμε όσους με τις ενέργειες τους, είτε λόγω αγνοίας είτε λόγω σκοπιμοτήτων, χρησιμοποιώντας τη γνωστή  μεθοδολογία της κινδυνολογίας και του λαϊκισμού προσπάθησαν μέσω παραπληροφόρησης να δαιμονοποιήσουν το σχέδιο Εστία, με αποτέλεσμα μερίδα δικαιούχων να μην προχωρήσουν με την κατάθεση της αίτησης τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

ad2mobile

«Το ξεκάθαρο μήνυμα που επιθυμούμε να δώσουμε στα άτομα αυτά είναι ότι το δικαίωμα διαφύλαξης της πρώτης κατοικίας είναι πολύ πιο ιερό από τα όποια προσωπικά ή πολιτικά οφέλη. Αν μη τι άλλον, κριτική έχουμε και εμείς ασκήσει κατά την περίοδο προετοιμασίας του σχεδίου εστία για τις όποιες αδυναμίες είχε, με την επουσιώδη και ιδιάζουσα διαφορά όμως, ότι αντί να προσπαθήσουμε να εκμηδενίσουμε το σχέδιο δουλέψαμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα προς την κατεύθυνση της διόρθωσης των αδυναμιών αυτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

article 1