Καρούσος: Η συμφωνία με Ισραήλ έφερε ενδιαφέρον από αεροπορικές

Η Κύπρος βρίσκεται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για θερινές διακοπές, λέει ο Υπουργός Μεταφορών

Πανέτοιμη είναι η Κύπρος και τα αεροδρόμια της, όσον αφορά τη στελέχωση όσο και για τους διαγνωστικούς ελέγχους, για να υποδεχθούν τουρίστες από το εξωτερικό ενόψει της επανέναρξης των πτήσεων από την 1η Μαρτίου.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, καλεσμένος στην εκπομπή News Beats της Digital, ξεκαθάρισε προς: «Πρώτα δουλεύουμε για να αποκαταστήσουμε την αεροπορική σύνδεση της χώρας μας με το εξωτερικό. Και μετά, αν το πετύχουμε αυτό, θα έρθει και ο τουρισμός».

Όπως δήλωσε ο κ. Καρούσος, υπάρχει σχέδιο το οποίο μπαίνει σε ισχύ από την 1η Μαρτίου και γνωρίζουν πλέον τόσο οι υπόλοιπες χώρες, όσο και οι τουριστικοί φορείς και οι αεροπορικές εταιρείες πως προχωρούμε, δίνοντας έτσι κάποια σταθερότητα στη βιομηχανία του τουρισμού.

Ο Υπουργός Μεταφορών σχολίασε τη συμφωνία με το Ισραήλ για την αναγνώριση των λεγόμενων «πράσινων διαβατηρίων» καθώς και τα αποτελέσματα μελέτης που διεξήχθη στο Ισραήλ σύμφωνα με την οποία δεν μεταδίδεται ο ιός σε κάποιον που έχει ήδη εμβολιαστεί, ως μία θετική εξέλιξη.

«Σίγουρα δεν περιμένουμε σημαντική αύξηση στην επιβατική κίνηση τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, όμως από τον Μάιο και έπειτα αναμένεται μία σημαντική αύξηση», ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών. Πρόσθεσε παράλληλα ότι το Υπουργείο μέσω της επικοινωνίας του με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες έχει διαπιστώσει πως η Κύπρος βρίσκεται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για θερινές διακοπές. «Είναι σημαντικό όμως να τεθεί το σχέδιο σε εφαρμογή χωρίς τα οποιαδήποτε προβλήματα, ως χώρα να διατηρήσουμε μια καλή επιδημιολογική εικόνα, και φυσικά η χώρα προέλευσης των τουριστών να βρίσκεται και αυτή σε μία καλή κατάσταση», υπέδειξε ο κ. Καρούσος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, υπάρχει ενδιαφέρον από αεροπορικές εταιρείες με αύξηση του πτητικού τους προγράμματος ιδιαίτερα όσον αφορά τη σύνδεση με το Ισραήλ μετά και από τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Ερωτηθείς αν θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες συμφωνίες και με άλλες χώρες ο  κ. Καρούσος απάντησε ότι βεβαίως και θα σκεφτούμε και με άλλες χώρες όταν και εφόσον θα είναι έτοιμες, όταν προχωρήσουν σημαντικά το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού τους και το πιο σημαντικό να μπορεί να διασταυρωθεί η αυθεντικότητα του πιστοποιητικού.

Δείτε όσα ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών:

 
12950