Καρούσος: Οι νέοι ενδιαφέρονται για τη Βιώσιμη Κινητικότητα

«Πολλές δράσεις και πολλές πρωτοβουλίες διοργανώνονται αυτή την εβδομάδα»

Υπάρχει ενδιαφέρον από τη νέα γενιά για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και είναι στο χέρι μας με τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες και τα έργα μας να την προωθήσουμε, ανέφερε σήμερα (199) ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος.

Σε δηλώσεις ύστερα από εκδήλωση στο Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Υπουργός ανέφερε ότι «πολλές δράσεις και πολλές πρωτοβουλίες διοργανώνονται αυτή την εβδομάδα».

Τα κύρια θέματα σήμερα στην Brief είναι:

Πρόσθεσε ότι σε μια από τις εκδηλώσεις που αποφάσισε να συμμετέχει «μαζί με τον Κλάδο Βιώσιμης Κινητικότητας του Υπουργείου Μεταφορών, είναι η σημερινή εκδήλωση, για τον απλό λόγο ότι θα ήθελα να ήμουν παρών να ακούσω εισηγήσεις από τους μαθητές, τους προβληματισμούς τους αλλά και την κριτική τους για τα θέματα της Βιώσιμης Κινητικότητας και ιδιαίτερα για τα θέματα ποδηλασίας».

Σημείωσε ακόμα ότι με τον «Δήμαρχο Αραδίππου αλλά και τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα καλό μήνυμα, ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τη νέα γενιά για τη Βιώσιμη Κινητικότητα, υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές και είναι στο χέρι μας, με τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες και τα έργα μας να την προωθήσουμε".

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης ευχαρίστησε στον Υπουργό Μεταφορών και το Υπουργείο του «γιατί με τη βοήθεια τους έχουμε ένα γεμάτο πρόγραμμα μιας εβδομάδας δράσεων, οι οποίες μας έχουν δώσει τα μηνύματα τι πρέπει να κάνουμε άμεσα για τους δημότες μας. Σήμερα με τον Υπουργό ακούσαμε και αφουγκραστήκαμε τα προβλήματα των νέων - γιατί πρέπει να τους ακούμε -  μας έχουν πει αρκετά, που σε συνεργασία με το Υπουργείο θα αρχίσουμε να υλοποιούμε».

Ανέφερε ακόμα ότι «πέραν από τα προγράμματα που έχει ο Δήμος Αραδίππου με τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) θέλουμε να καταφέρουμε να διακινούμαστε πεζή, με το ποδήλατο είτε με οποιονδήποτε άλλο μέσο, εκτός του αυτοκινήτου».

ΚΥΠΕ