Καρούσος: Παραδώσαμε λεωφορείο στο Ειδικό Σχολείο Απ. Βαρνάβα

Το κράτος είχε αγοράσει 9 λεωφορεία για άτομα με αναπηρία

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, παρέδωσε σήμερα, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Δημόσιο Σχολείο Αποστόλου Βαρνάβα στο Λιοπέτρι, ένα μικρό λεωφορείο με ανυψωτική πλατφόρμα για Άτομα με Αναπηρία, για κάλυψη αναγκών του Σχολείου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το λεωφορείο διαθέτει εργονομικά καθίσματα επιβατών, πανοραμικά παράθυρα που παρέχουν διαφάνεια και θέαση, βελτιωμένη προσβασιμότητα, μοντέρνο φωτισμό και κλιματισμό. Έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης μεταφοράς επιβατών σε καθίσματα και ΑμεΑ σε αναπηρικά αμαξίδια για διευκόλυνση της προσβασιμότητας και μεταφοράς των παιδιών με αναπηρία που φοιτούν στο Δημόσιο Ειδικό Σχολείο Αποστόλου Βαρνάβα. 

>>> Διαβάστε επίσης: Όλοι άνω των 18 πρέπει να έχουν Φορολογική Ταυτότητα (Διαδικασία) <<<

Η παράδοση του λεωφορείου εντάσσεται στο πλαίσιο της αγοράς τεσσάρων μικρών λεωφορείων με ανυψωτική πλατφόρμα για Άτομα με Αναπηρία για κάλυψη αναγκών των Ειδικών Δημόσιων Σχολείων και πέντε λεωφορείων για κάλυψη αναγκών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας. 
 
Η αγορά των πιο πάνω λεωφορείων έγινε στο πλαίσιο του στόχου που έθεσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την εξασφάλιση της πλήρους και ίσης μεταχείρισης όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών από όλα τα άτομα με αναπηρία και για την αυτόνομη και ανεξάρτητη διαβίωσή τους.

 

gfg

Η ανακοίνωση του Υπ. Μεταφορών

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στην προσπάθεια του να συμβάλει στην προώθηση και την εξασφάλιση της πλήρους και ίσης μεταχείρισης όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών από όλα τα άτομα με αναπηρία και να προωθήσει την αυτόνομη και ανεξάρτητη διαβίωσή τους, έχει αγοράσει 4 μικρά λεωφορεία με ανυψωτική πλατφόρμα για Άτομα με Αναπηρία για κάλυψη αναγκών Ειδικών Δημόσιων Σχολείων και 5 λεωφορεία  για κάλυψη αναγκών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

>>> Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Κρούσμα σε σχολείο - Άρχισε η ιχνηλάτηση επαφών του <<<

 Η αγορά έγινε από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών κατόπιν ανάθεσης μετά από ανοικτή διαδικασία προσφορών και το συνολικό κόστος αγοράς ανήλθε στο ποσό των €506.673,00 .

Τα λεωφορεία διαθέτουν εργονομικά καθίσματα επιβατών, πανοραμικά παράθυρα που παρέχουν διαφάνεια και θέαση, βελτιωμένη προσβασιμότητα, μοντέρνο φωτισμό και κλιματισμό.

Τα τέσσερα από τα εννέα λεωφορεία, έχουν τη δυνατότητα ταυτόχρονης μεταφοράς επιβατών σε καθίσματα και ΑμεΑ σε αναπηρικά αμαξίδια για διευκόλυνση της προσβασιμότητας και μεταφοράς των παιδιών με αναπηρία που φοιτούν σε Δημόσια Ειδικά Σχολεία.

Επιπρόσθετα, σύντομα θα γίνει από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, ανάθεση νέας σύμβασης για προμήθεια εντός του 2021 άλλων πέντε λεωφορείων εκ των οποίων τα τέσσερα θα μπορούν να μεταφέρουν και  ΑμεΑ σε αναπηρικά αμαξίδια.

 
12507
Thumbnail