Καρούσος: Σημαντικός ο ρόλος ΟΕΒ στην ανάπτυξη & εργατική ειρήνη 

Ως πολιτεία έχουμε υποχρέωση να αναδεικνύουμε το πολύτιμο έργο των κοινωνικών εταίρων, είπε ο Υπουργός Μεταφορών

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) έχει αποδειχθεί μέσα από τα 60 χρόνια ιστορίας και δράσης της, ότι οι παρεμβάσεις της σε πολύ κρίσιμες για τον τόπο στιγμές, αναμφίβολα, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη διατήρηση της εργατικής ειρήνης, τόνισε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, με τη ευκαιρία της κυκλοφορίας στις 9 Ιουλίου του αναμνηστικού γραμματοσήμου για τα 60χρονα της ΟΕΒ.

Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ο κ. Καρούσος είπε ότι «ως πολιτεία έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε τους κοινωνικούς εταίρους, όπως η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων και να αναδεικνύουμε το πολύτιμο έργο και τη συνεισφορά τους στην κοινωνία» και πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται η έκδοση και κυκλοφορία αύριο, 9 Ιουλίου από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία του αναμνηστικού γραμματόσημου αφιερωμένο στα 60χρονα της ΟΕΒ.

Είπε ακόμη ότι η Ομοσπονδία, «ως ο κατεξοχήν εκπρόσωπος μεμονωμένων εργοδοτών, βιομηχάνων, επιχειρηματιών και οργανωμένων συνόλων επαγγελματιών, αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους εταίρους της οικονομικής ζωής της Κύπρου».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Πρόσθεσε ότι η πρόσφατη πανδημία, «παρ’ όλες τις αδιαμφισβήτητες οικονομικές, κοινωνικές και άλλες αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο των πολιτών, μας άφησε πολλά ‘θετικά’, αφού μας έμαθε», όπως σημείωσε, «ότι μέσα από το διάλογο, την κατάθεση απόψεων, τη συναίνεση και συνεννόηση, αν και λαβωμένοι, βγήκαμε, τουλάχιστο επί του παρόντος, νικητές».
 
«Η Ομοσπονδία με τις δικές της παρεμβάσεις και εισηγήσεις βοήθησε στη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης για τον τόπο και το παγκόσμιο κατάστασης», υπογράμμισε.
 
Είπε ακόμη ότι τα μέλη της Ομοσπονδίας, όπως και το σύνολο των πολιτών, έχουν επωμιστεί και επωμίζονται κόστος, ένα κόστος όμως που το Κράτος, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του αλλά και περιορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπάθησε να ελαφρύνει.

Ο Υπουργός Μεταφορών είπε ακόμη ότι το πολύπλευρο έργο της Ομοσπονδίας όπως στον τομέα των Εργασιακών Σχέσεων, της Κοινωνικής Πολιτικής, της Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Οικονομίας, στον τομέα της Μελέτης και των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, της Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής και στην ανάπτυξη των Διεθνών Επιχειρηματικών Σχέσεων και Διαχείρισης Εκδηλώσεων αποτελούν χρήσιμα εργαλεία, όπως σημείωσε, «για τα μέλη της Ομοσπονδίας για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους και παράλληλα, τους επιτρέπει να νιώθουν ότι έχουν μια Ομοσπονδία ισχυρή που κάθε στιγμή είναι μαζί τους με προτάσεις σε κάθε επιχειρηματικό σχέδιο ή πρόβλημα τους». 

Τέλος, ο Υπουργός ευχήθηκε οι μέχρι σήμερα σημαντικές παρεμβάσεις της στο οικονομικό γίγνεσθαι του τόπου μας να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά και καρποφόρα.
 
Η πρώτη Οργάνωση-Κοινωνικός Εταίρος στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, Γιώργος Πέτρου, χαρακτήρισε «εξαιρετικά τιμητική αναγνώριση από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία» την έκδοση γραμματοσήμου εξήντα χρόνια μετά από το ξεκίνημα της ΟΕΒ και πρόσθεσε ότι η ΟΕΒ είναι η πρώτη Οργάνωση – Κοινωνικός Εταίρος στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς τιμή της οποίας εκδίδεται γραμματόσημο.
 
Ο κ. Πέτρου είπε ότι η πορεία της Ομοσπονδίας είναι ταυτισμένη με την πορεία της χώρας, «μέρος τη ιστορίας της, κομμάτι κάθε σελίδας της, εκπροσωπώντας το πιο δημιουργικό κύτταρο του παραγωγικού ιστού της πατρίδας, δοκιμάστηκε επί έξι δεκαετίες και καταξιώθηκε».
 
Ανέφερε ότι η ΟΕΒ ήταν παρούσα αδιαλείπτως σε όλες τις μικρές και μεγάλες στιγμές, βάζοντας πλάτες στα ζόρικα, στοχοθετώντας μακροχρόνια το μέλλον, σπρώχνοντας στο ευρωπαϊκό πεπρωμένο, παλεύοντας για διαρκείς μεταρρυθμίσεις και για συνεχή εκσυγχρονισμό ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<
 
«Παρούσα και σε όλες τις δοκιμασίες, ιδιαίτερα στις μεγάλες απειλές και τους ασύμμετρους κινδύνους, μετά από κάθε κρίση η ΟΕΒ εξέρχεται ισχυρότερη, με αναβαθμισμένο κύρος και ενισχυμένη αποδοχή από Κράτος, εταίρους και πολίτες», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Πέτρου είπε ακόμη ότι η ΟΕΒ «μεγάλωσε και ωρίμασε με την αγωνία του επιχειρηματία, πυρακτώθηκε στο καμίνι της κοινωνικής ζύμωσης, δοκιμάστηκε στα πεδία του οικονομικού ορθολογισμού, αντιτάχθηκε σε ότι χαϊδεύει αυτιά μα υποκλέπτει προοπτικές και ελπίδες, λειτούργησε ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος και εμπεδώθηκε στην συλλογική συνείδηση ως πυλώνας ανάπτυξης, όπως εύστοχα γράφτηκε πρόσφατα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

 
20790