Καρούσος: Στα €5 εκ. το κόστος Μισιαούλη/Καβάζογλου & Δημοκρατίας

Εγκαίνια για δρόμους Μισιαούλη/Καβάζογλου & Δημοκρατίας - Το έργο περιλαμβάνει και ποδηλατοδρόμους

Ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος εγκαινίασε τη Τετάρτη (28/9), με τον Δήμαρχο Λεμεσού, τους Δρόμους Μισιαούλη/Καβάζογλου και Δημοκρατίας.

Ο κ. Καρούσος δίνοντας μηνύματα ενίσχυσης της βιώσιμης κινητικότητας, είχε μεταβεί στο σημείο εγκαινίων με ποδήλατο μαζί με τον Δήμαρχο.  

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Υπουργός, έδωσε συγχαρητήρια στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Δήμαρχο για τις δράσεις τους προς την πράσινη μετάβαση, ενώ ανέφερε ότι ο Δήμος Λεμεσού είναι παράδειγμα σε ότι αφορά τις ενέργειες και τα έργα τα οποία υλοποιεί, συμβάλλοντας έτσι στο έργο της κυβέρνησης για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. 

Το εν λόγο έργο, του οποίου το κόστος ανήλθε στα € 5.450,000, έχει πλέον βελτιώσει και αναβαθμίσει τις οδούς, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας. Το έργο περιλαμβάνει ποδηλατοδρόμους, διαπλάτυνση πεζοδρομιών, υπογειοποίηση υπηρεσιών, ενώ παράλληλα, υπάρχει και βελτίωση του συστήματος όμβριων υδάτων που θα βοηθήσει στην απομάκρυνσή τους από το οδικό δίκτυο.

Η ολοκλήρωση του έργου βελτίωσε αισθητά την εικόνα της περιοχής, η οποία έχει εμπλουτιστεί με φυτά, ενισχύοντας το πράσινο στοιχείο. 

Η δημιουργία του ποδηλατοδρόμου στο νέο αυτό οδικό δίκτυο ενθαρρύνει τους πολίτες ως προς τη χρήση ποδηλάτου, περιορίζοντας και μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα, ενώ συμβάλει στον γενικό σχεδιασμό ανάπτυξης του δικτύου ποδηλατολωρίδων, προσφέροντας οδική ασφάλεια στους χρήστες του δικτύου. 

 
24350