Καρούσος:Στηρίζουμε το ταχυδρομικό δίκτυο στις αγροτικές περιοχές

«Τα ταχυδρομεία μέσω των δράσεων τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου αλλά και στην κοινωνική συνοχή»

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αλλά και η Κυβέρνηση γενικότερα, στηρίζουν ενεργά τις συνεχείς προσπάθειες των Κυπριακών Ταχυδρομείων για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη, ώστε να είναι ικανά να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση με επιτυχία, τόνισε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων.
 
Ο κ. Καρούσος τόνισε πως «στόχος είναι η πλήρης αξιοποίηση του ταχυδρομικού δικτύου στις αγροτικές περιοχές ως μέρος του ευρύτερου πλαισίου του κυβερνητικού σχεδιασμού, για στήριξη της υπαίθρου».
 
«Τα ταχυδρομεία μέσω των δράσεων τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου αλλά και στην κοινωνική συνοχή, δίνοντας  ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση του πολίτη παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, που περιλαμβάνει και μη ταχυδρομικές υπηρεσίες», πρόσθεσε.
 
>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, «είναι η πετυχημένη λειτουργία των επτά Κέντρων Πολίτη (ΚΕΠΟ), τέσσερα στα κατά τόπους Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία, ένα στον Αγρό,  ένα στην Κακοπετριά και ένα στα Λεύκαρα, τα οποία στεγάζονται στα οικεία ταχυδρομικά γραφεία».

Ανέφερε επίσης ότι για το 2021 προγραμματίζεται η λειτουργία του όγδοου ΚΕ.ΠΟ. στην κοινότητα Ξυλοφάγου.
 
Τέλος, ο κ. Καρούσος εξήρε την προσφορά των Κυπριακών Ταχυδρομείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λέγοντας ότι «με σωστό προγραμματισμό και άμεσες ενέργειες, παρόλες τις δυσκολίες, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του καθολικού εγκλεισμού (lock down), κατάφεραν να εξυπηρετήσουν χιλιάδες πολίτες με την κατ’ οίκον παράδοση δεμάτων και μικροδεμάτων, αλλά και με την αποστολή στο εξωτερικό τροφίμων, φαρμάκων και προϊόντων πρώτης ανάγκης, σε άτομα που έμειναν εκεί αποκλεισμένα».
 
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη κυρίως στη βράβευση παιδιών για την επιτυχία τους στον 49ο Διεθνή Ταχυδρομικό Διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης με θέμα «Γράψε μια επιστολή σ’ ένα ενήλικα για τον κόσμο που ζούμε σήμερα».  

ΚΥΠΕ