Καταναλωτές και Δημόσιοι Υπάλληλοι πιέζουν για μειώσεις στο ρεύμα

Η αύξηση τιμής καυσίμων και ηλεκτρικού στο επίκεντρο συνάντησης Π.Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ με ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ

Η ακρίβεια στην Κύπρο και η αύξηση στην τιμή των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, Δρ. Λούκα Αριστοδήμου, με τον Γενικό Γραμματέα της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων, Στρατή Ματθαίου.

Σε ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής αναφέρει πως στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα αίτια που οδηγούν στην ακρίβεια και γύρω από την προβληματική λειτουργία της αγοράς με τα διάφορα τυπικά ή/και άτυπα καρτέλ, που δημιουργούνται σε διάφορους τομείς.
 
Σε όλα τα θέματα υπήρξε σύγκλιση απόψεων και καυτηριάστηκε η έλλειψη θέλησης και η αδυναμία των αρμοδίων θεσμών του κράτους να παίξουν τον ρόλο τους ως προέκταση των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποτελεσματική λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού και ευρύτερα για την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών.
 
Τέλος, αποφασίστηκε όπως προχωρήσουν σε αμοιβαίες δράσεις, ώστε να ασκηθεί πίεση προς κάθε κατεύθυνση για να καταπολεμηθούν οι αιτίες και τα καρτέλ ή/και ολιγοπώλια ή/και μονοπώλια για την εξυγίανση της αγοράς.

Εξάλλου, ως πρώτη δράση συμφωνήθηκε όπως από κοινού οι δυο Οργανώσεις των Καταναλωτών και η ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ απευθύνουν επιστολή στην Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κάτω από την αιγίδα της οποίας λειτουργεί η Συντονιστική Επιτροπή Καταναλωτών, όπως συγκαλέσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση ειδική συνεδρία, για αποκλειστική εξέταση των πιο πάνω θεμάτων και τη λήψη σχετικών πρακτικών αποφάσεων.

(ΚΥΠΕ)