Οι αδρανείς τραπεζικοί λογαριασμοί στα κατεχόμενα θα περάσουν σε ειδικό ταμείο

Διορία ενός χρόνου έχουν οι ιδιοκτήτες αδρανοποιημένων εδώ και 10 χρόνια λογαριασμών σε διάφορες τράπεζες και πιστωτικά ιδρύματα στα κατεχόμενα, να απευθυνθούν στην «κεντρική τράπεζα» για να πάρουν τα χρήματα των καταθέσεών τους, πληρώνοντας τα οφειλόμενα. Σε διαφορετική περίπτωση, τα χρήματα που ανέρχονται σε 4,5 εκ ΤΛ συνολικά (0,75 εκ ευρώ), θα περάσουν στο «ταμείο ασφάλισης καταθέσεων ταμιευτηρίου».

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Κίπρις, οι δύο μεγαλύτεροι τραπεζικοί λογαριασμοί ανήκουν σε ξένους, έναν Άγγλο και έναν Ε/κ, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στο ρεπορτάζ. Το ποσό στον λογαριασμό του Άγγλου ανέρχεται στις 148.141 ΤΛ (24.670 ευρώ) και βρίσκεται στην τράπεζα Ικτισάτ (Οικονομία) και του Ε/κ στις 111.210 ΤΛ (18.500 ευρώ) στην τράπεζα των βακούφικων.
 
Ο κατάλογος με τα ονόματα, τα ποσά και τις τράπεζες στις οποίες βρίσκονται έχουν δημοσιευθεί στην «επίσημη εφημερίδα του κράτους» στις 6 Αυγούστου. Εάν δεν υπάρξει κίνηση των λογαριασμών αυτών μέχρι τις 6 Αυγούστου 2020, τότε τα χρήματα θα μεταφερθούν αυτόματα στο εν λόγω «ταμείο».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι λογαριασμοί είναι σε διάφορα νομίσματα, 2.446.490 εκ είναι τουρκικές λίρες, 191.586 στερλίνες και 69.591 δολάρια. Οι καταθέσεις βρίσκονται συνολικά σε 15 τράπεζες, συνεργατικά και πιστωτικά ιδρύματα. Στη δημοσίευση υπάρχουν 30 ονόματα ατόμων ή ζευγαριών που φέρονται ως ιδιοκτήτες αυτών των λογαριασμών.

ΚΥΠΕ

 
6193
Thumbnail

Το Τμήμα Επιμόρφωσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), διοργανώνει μία σειρά Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων με θέμα την Αφερεγγυότητα την ερχόμενη εβδομάδα 9-13 Δεκεμβρίου 2019 στο Ανώτατο Δικαστήριο.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στα Σεμινάρια θα λάβουν μέρος Δικαστές Επαρχιακών Δικαστηρίων, Νομικοί Λειτουργοί του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Πρωτοκολλητές και Λειτουργοί της Κεντρικής Τράπεζας όπως επίσης και του Υπουργείου Οικονομικών.
 
Οι εμπειρογνώμονες εκπαιδευτές των Σεμιναρίων, οι Δικαστές  Leif Clark από τις Η.Π.Α και η Marie Baker από την Ιρλανδία θα παρουσιάσουν, με τρόπο πρακτικό και διαδραστικό, το πλαίσιο της Αφερεγγυότητας και συγκεκριμένα πρόνοιες που αφορούν τον περί Εταιριών Νόμο που σχετίζεται με το Διορισμό Εξεταστών και τον περί Αφερεγγυότητας Φυσικών Προσώπων Νόμου σε σχέση με Προσωπικά Σχέδια Αποπληρωμής.

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Θα γίνει επίσης μία παρουσίαση για τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία και τις πιθανές επιπτώσεις στην Κύπρο σε σχέση με τους υπό αναφερόμενους Νόμους.
 

article 1