Κατεχόμενα: Κατάσχεσαν 12 διαμερίσματα λόγω ξεπλύματος

Ανήκαν σε άνδρα βρετανικής υπηκοότητας, ο οποίος φέρεται να απόκτησε μεγάλα χρηματικά ποσά λόγω εμπορίας ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν 12 διαμερίσματα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στα κατεχόμενα που ανήκαν σε άνδρα βρετανικής υπηκοότητας, ο οποίος φέρεται να απόκτησε μεγάλα χρηματικά ποσά λόγω εμπορίας ναρκωτικών.

Ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα στην απόφαση χθες του «κακουργιοδικείου» Λευκωσίας, το οποίο επέβαλλε στον βρετανικής καταγωγής Paul Stuart Chant πρόστιμο ύψους 450.000 ΤΛ.

Ο Chant κατηγορείται ότι ξέπλυνε 500.000 στερλίνες και 134.490 ευρώ, τα οποία απόκτησε από εμπορία ναρκωτικών και παράνομες δραστηριότητες και τα χρησιμοποίησε για ανέγερση συγκροτήματος 12 διαμερισμάτων στο κατεχόμενο Τρίκωμο, το οποίο κατασχέθηκε με την απόφαση του «κακουργιοδικείου», διαβιβάζοντας το στο «θησαυροφυλάκιο του κράτους». Ο Βρετανός ήταν ένας εκ των διευθυντών της κατασκευαστικής εταιρείας Iskele Construction LTD.

Ο «πρόεδρος» του «κακουργιοδικείου» της, Φαντίλ Ακσούν, ο οποίος ανέγνωσε την «απόφαση του δικαστηρίου», εξήγησε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να «θεωρηθεί η χώρα, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα αναγνώρισης, ως ο εύκολος τόπος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

ΚΥΠΕ

 
24333