Καθοριστική συνάντηση για το ύψος της μείωσης στο ρεύμα

Οι υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας συναντώνται με το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού

Η απόφαση ανακοινώθηκε χθες, ύστερα από συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, παρουσία της υπουργού Ενέργειας, Νατάσας Πηλείδου και του υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη. Η υπουργός Ενέργειας είχε χθες συνάντηση και με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, παρουσία της Προέδρου της ΑΗΚ.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε και σε χθεσινό της ρεπορτάζ η Offsite εντατικές είναι οι προσπάθειες για μείωση ακόμη και στους επόμενους λογαριασμούς του Ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite ο στόχος από πλευράς κυβέρνησης είναι η μείωση να ξεκινήσει για τους πολίτες από την επόμενη διμήνια στους λογαριασμούς του Ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, δήλωσε, στην εκπομπή "Πρώτη Ενημέρωση" ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, αφού εξεταστεί πώς και σε ποιο βαθμό θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα αποθεματικά της Αρχής Ηλεκτρισμού. Τροχοδρομούνται, είπε, και μεσοπρόθεσμες λύσεις.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το ύψος της, προσωρινής, μείωσης θα είναι γύρω στο δέκα τοις εκατόν, με πιθανό συνυπολογισμό της μείωσης, κατά δύο τοις εκατόν, που επήλθε ήδη στους λογαριασμούς της Αήκ για τον Αύγουστο. Στο τραπέζι θα τεθεί και πρόταση για επιπρόσθετη έκπτωση στους ευάλωτους καταναλωτές.

Πηγή: offsite 

 
24595