Κατοικίες με φθηνό ενοίκιο - για πρώτη φορά - στη Λεμεσό

Για τουλάχιστον 600 οικογένειες σε οικόπεδα του Δήμου – Πόσο πιο φθηνά θα είναι - Tι λέει ο Δήμαρχος στην Brief

Σε ένα μεγαλεπήβολο έργο, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά τόσο ο ΚΟΑΓ, όσο και ο Δήμος Λεμεσού με σκοπό να «χτυπήσουν» τα αυξανόμενα ενοίκια στη Λεμεσό

Το σχέδιο περιλαμβάνει περίπου 600 διαμερίσματα τα οποία θα δίνονται με ενοίκιο, μειωμένο τουλάχιστον κατά 25% σε σχέση με τα υπόλοιπα, σε οικόπεδα τα οποία παραχώρησε ο Δήμος Λεμεσού, με το έργο να αναμένεται να ολοκληρωθεί από 3 σε 5 χρόνια

«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Είναι μια πρωτοβουλία σημαντική για να λύσει το πρόβλημα των υψηλών ενοικίων στην πόλη μας. Πλέον μπαίνει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με σύγχρονους όρους στο θέμα της προσιτής στέγης», δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης στην Brief, ερωτηθείς για το έργο. 

Πού θα κυμαίνονται οι τιμές – Κάποια θα πωληθούν 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λεμεσού, η ανάπτυξη θα γίνει σε δύο τεμάχια στον Άγιο Νικόλαο και σε ένα τεμάχιο στον Άγιο Ιωάννη, συνολικού εμβαδού 31.000 τ.μ.

«Θα βάλει ο Δήμος την γη. Ο ΚΟΑΓ τα κεφάλαια και θα κάνουμε ένα project το οποίο θα διαχειριστούμε από κοινού. Υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ η αξία. Δηλαδή να επενδύσει ο ΚΟΑΓ κοντά στα 65 εκατ. ευρώ και ο Δήμος την γη η οποία έχει αξία περίπου 35 εκατ. ευρώ», σημείωσε. 

Όπως πρόσθεσε ο κ. Νικολαίδης, κάποια από αυτά τα διαμερίσματα θα πωληθούν από τον ΚΟΑΓ, ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των διαμερισμάτων, τα οποία θα είναι ενός, δύο, τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων θα δοθούν με χαμηλό ενοίκιο, σε οικογένειες οι οποίες τα έχουν ανάγκη. Όπως σημειώνεται το ενοίκιο θα είναι τουλάχιστον 25% χαμηλότερο από τα υπόλοιπα διαμερίσματα της πόλης. 

Ξεκινά η προσφορά για την Α΄ φάση 

Όπως επεξήγησε ο κ. Νικολαιδής το έργο θα αποτελείται από διαφορετικές φάσεις, με την Α’ να αναμένεται να προσφοροδοτηθεί για κατασκευή το πρώτο εξάμηνο του 2022

«Οι επόμενες φάσεις θα συντρέξουν μαζί. Το όλο project θα αρχίσει να παραδίνεται σταδιακά από 3 σε 5 χρόνια. Αναμένω στην 5ετία να παραδοθούν όλες», σημείωσε. 

Χ. Ζ.

 
16318
Thumbnail