Κάυσιμα αμφιβόλου ποιότητας από την Τουρκία στα Κατεχόμενα

2.400 τόνοι καυσίμων, αμφιβόλου ποιότητας, έφτασαν από την Τουρκία στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στα κατεχόμενα

Ο καβγάς και το μαχαίρωμα δύο «αστυνομικών» από δράστες με ποινικό μητρώο, η ακρίβεια και οι αντιδράσεις των πολιτών και η έλευση τελικά καυσίμων από την Τουρκία για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα, είναι μεταξύ των κυρίων θεμάτων στον τ/κ Τύπο σήμερα.
 
Η «Αβρούπα» (Ευρώπη) με τίτλο «Από τάνκερ σε τάνκερ» γράφει ότι 2.400 τόνοι καυσίμων, αμφιβόλου ποιότητας, έφτασαν από την Αλεξανδρέττα της Τουρκίας στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι καταζητούνται δυο άτομα, οι Γκιοκχάν και Ετζεβίτ Τακίμτζιναρ, για επίθεση και τραυματισμό δύο «αστυνομικών» σε καβγά στην κατεχόμενη Αφάνεια.  Αλλού αναφέρεται στα κρούσματα και γράφει ότι χθες καταγράφηκαν 178 περιστατικά στο «βορρά» και 165 στο νότο».
 
Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Έναντι του 10% που δεν έχει εμβολιαστεί στη χώρα» αναφέρεται στις δηλώσεις του «υπουργού υγείας» για την επιδημιολογική εικόνα στα κατεχόμενα και πως οι περισσότεροι μη εμβολιασμένοι βρίσκονται στις ηλιακές ομάδες 18 – 40. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην εκδήλωση μνήμης της δολοφονίας 84 Τ/κ από την Τόχνη και άλλα δύο χωριά στις 14 Αυγούστου 1974. Αλλού αναφέρει ότι η «αστυνομία» καταζητεί τους δύο δράστες που τραυμάτισαν τους «αστυνομικούς» στην κατεχόμενη Αφάνεια.
 
Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Η εγκληματική μηχανή μαχαίρωσε αστυνομικούς» αναφέρεται στον τραυματισμό των δύο «αστυνομικών» στην Αφάνεια από δύο άτομα ύποπτα για ληστεία που διέφυγαν με διαφορετικά αυτοκίνητα και καταζητούνται. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο Adapass, το πιστοποιητικό εμβολιασμού και καταγραφής για τον Covid 19 που θα είναι υποχρεωτικό από τις 20 Αυγούστου. Αλλού αναφέρει ότι στο Αφγανιστάν η διοίκηση πέρασε στα χέρια των Ταλιμπάν.
 
Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Η ακρίβεια μας έκαψε άσχημα» γράφει ότι οι πολίτες δηλώνουν πως πλέον φοβούνται να πάνε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ λόγω της υψηλών τιμών των αγαθών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στο Τρίκωμο με ειδική άδεια του «υπουργείου δημοσιονομικών» έκταση γης δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία και το «δημαρχείο» έδωσε άδεια κατασκευής. Αλλού αναφέρεται στη σειρά άρθρων της Αϊσού Μπασρί Ακτέρ που σήμερα φιλοξενεί δηλώσεις του Μουταφά Ακιντζί πως στην ατζέντα της Τουρκίας δεν υπάρχει η αναγνώριση του ψευδοκράτους.
 
(ΚΥΠΕ)