ΚΕ σε ΑΚΕΛ για Διαβατήρια: Την Πέμπτη θα δοθούν απαντήσεις

«Για απαντήσεις στην αυριανη (24/8) συνεδρίαση της επιτροπής Ελέγχου»

Πρώτη αντίδραση υπήρξε από την Κυβέρνηση για την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Κυπριακό πρόγραμμα επενδύσεων.

>>> Διαβάστε επίσης: Κόντρα Κυβέρνησης - ΔΗΣΥ με ΑΚΕΛ για τα διαβατήρια

Συγκεκριμένα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος μέσω γραπτής δήλωσης απάντησε σε αναφορές του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Άριστου Δαμιανού ότι με αλλεπάλληλες πολιτικές αποφάσεις κτίστηκε ένα πρόγραμμα κομμένο-ραμμένο στα μέτρα ενός σαθρού συστήματος το οποίο υπέθαλψε και συντήρησε η ίδια η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

>>> Διαβάστε επίσης: Ιδού η έκθεση της Ελεγκτικής για τα διαβατήρια (ΑΥΤΟΥΣΙΑ) <<<

Όπως αναφέρει ο κύριος Πελεκάνος το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι μπορεί να αξιοποιήσει την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για ένα θέμα που έχει συζητηθεί επανειλημμένως στο παρελθόν, με την κορύφωσή του μάλιστα να συμβαίνει πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2021, τα αποτελέσματα των οποίων είναι καλά γνωστά.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Υπενθυμίζει μάλιστα στο ΑΚΕΛ πως οι αποκαλύψεις του Al Jazeera δεν αφορούσαν μέλη της Κυβέρνησης ή του κυβερνώντος κόμματος, αλλά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Βουλευτή του ΑΚΕΛ.

 Όσον αφορά τον ισχυρισμό στην έκθεση για απώλεια εσόδων από την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα πρώτα 200 τετραγωνικά μέτρα, όπως τονίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πρόκειται για υλοποίηση από πλευράς της Κυβέρνησης της σχεδόν ομόφωνης, συμπεριλαμβανομένου των θετικών ψήφων του ΑΚΕΛ, απόφασης που έλαβε το 2016 η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τέλος η Κυβέρνηση συνιστά στο ΑΚΕΛ να αναμένει μέχρι αύριο, όταν θα δοθούν τεκμηριωμένες απαντήσεις, τόσο κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης στην Επιτροπή Ελέγχου όσο και μετά το πέρας αυτής.