ΚΕΒΕ: Να αυξηθεί άμεσα ο αριθμός προσωπικού στους χώρους εργασίας

Το Επιμελητήριο τονίζει πως οι αντιδράσεις από επιχειρήσεις είναι έντονες 

Έντονες αντιδράσεις εκφράζει ο επιχειρηματικός κόσμος για το ποσοστό εργαζομένων που επιτρέπουν τα Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας να εργάζεται με φυσική παρουσία στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΒΕ.
 
Όπως αναφέρει, ήδη δέχεται πολλά παράπονα από μέλη του, τα οποία αναφέρουν ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες εργασίες τους, λόγω του μειωμένου αριθμού του προσωπικού που δικαιούται να βρίσκεται στους χώρους εργασίας.
 
Στα πλαίσια αυτά, προσθέτει, το ΚΕΒΕ καλεί την κυβέρνηση να ξαναδεί το θέμα του ποσοστού και του μίνιμουμ αριθμού προσωπικού που μπορεί να βρίσκεται στους χώρους εργασίας, ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις.
 
Αυτή την περίοδο, που είναι αρχή της χρονιάς, υπογραμμίζει το ΚΕΒΕ, υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για τις επιχειρήσεις, οπότε επιβάλλεται η αύξηση του προσωπικού στους χώρους εργασίας.
 
Το ΚΕΒΕ διευκρινίζει ότι η όποια αύξηση στον αριθμό του προσωπικού στους χώρους εργασίας, θα συνοδεύεται και με τα αυστηρά πρωτόκολλα που προβλέπει το Υπουργείο Υγείας για καταπολέμηση της πανδημίας.
 
Στόχος του ΚΕΒΕ, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι η διευκόλυνση των επιχειρήσεων, χωρίς να διακυβεύεται η προστασία των εργαζομένων και ο περιορισμός της πανδημίας.
 

 
12993