ΚΕΔΙΠΕΣ: Δεν φεύγουν εθελούσια - Στο τραπέζι απολύσεις πλεονασμού

Δόθηκε παράταση μέχρι και σήμερα (1/1) στο Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης από την ΚΕΔΙΠΕΣ λόγω μικρού ενδιαφέροντος

>>> ΝΕΟΤΕΡΟ: Έκτακτη συνεδρία από ΚΕΔΙΠΕΣ – Συζητά για πλεονάζον προσωπικό - Πόσοι ζήτησαν να αποχωρήσουν <<<

ΓΡΑΦΕΙ Ο 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΖΑΚΟΣ

Παράταση μέχρι και σήμερα (1/1) και μέχρι τις 10 το πρωί (σ.σ. ενώ το σχέδιο έληγε χθες στις 31/10) δόθηκε για το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης (ΣΕΑ) εργαζομένων της ΚΕΔΙΠΕΣ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Brief το ποσοστό του προσωπικού το οποίο θέλει να συμπεριληφθεί στο ΣΕΑ και να αποχωρήσει δεν ικανοποιεί τις ανάγκες του σχεδίου. 

Πιο συγκεκριμένα, η ΚΕΔΙΠΕΣ εργοδοτεί σήμερα 390 άτομα ενώ οι υφιστάμενες και μελλοντικές ανάγκες της Εταιρείας σε προσωπικό, δεν υπερβαίνουν τα 260 άτομα, έτσι είχε ανακοινωθεί Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης, με στόχο την αποχώρηση από την ΚΕΔΙΠΕΣ γύρω στα 100-130 άτομα το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Brief, λόγω του μικρού αριθμού εργαζομένων οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Σχέδιο, δόθηκε παράταση μέχρι και σήμερα (1/1) στις 10 το πρωί. Μάλιστα, ο αριθμός όσων συμμετείχαν στο Σχέδιο δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να ξεπερνά ούτε το μισό ποσοστό από το απαιτούμενο. 

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως σε περίπτωση που ο αριθμός των εργαζομένων που θέλουν να αποχωρήσουν δεν ικανοποιεί τις ανάγκες, τότε υπάρχει σκέψη ώστε να υπάρξουν απολύσεις λόγω πλεονάζοντος προσωπικού

Μάλιστα, και το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης είχε διευκρινίσει πως δεν είναι νομικά εφικτή η εργοδότηση μέρους του προσωπικού της ΚΕΔΙΠΕΣ το οποίο δεν θα αποχωρήσει στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, καλώντας το προσωπικό της ΚΕΔΙΠΕΣ είτε αυτό σήμερα εργοδοτείται στην ΚΕΔΙΠΕΣ είτε στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ να λάβει υπόψη του όλα τα δεδομένα που έχουν τεθεί ενώπιον του από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ πριν τη λήψη των αποφάσεων τους.

Τι προνοεί το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης:

  • Μέγιστο ποσό αφορολόγητης αποζημίωσης €180,000 και ελάχιστο ποσό €35,000 αναλόγως ετών υπηρεσίας και απολαβών. 
  • Τα μέλη του προσωπικού που θα επιλέξουν το ΣΕΑ, επιπλέον της χρηματικής αποζημίωσης, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα ωφελήματα της Ασφάλειας Ζωής ίσης με 60 μηνιαίους ακαθάριστους μισθούς, συμμετοχή στο Ταμείο Υγείας και συμμετοχή στο Ταμείο Ευημερίας, για επιπλέον περίοδο 24 μηνών μετά την αποχώρηση τους από την ΚΕΔΙΠΕΣ ή μέχρι την εξεύρεση άλλης εργασίας.

Επιλέξιμοι για το ΣΕΑ είναι όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι της ΚΕΔΙΠΕΣ αλλά και όλο το προσωπικό το οποίο μεταφέρθηκε στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ στη βάση της Συμφωνίας Μεταφοράς.

Στο προσωπικό της ΑΛΤΑΜΙΡΑ, το οποίο μεταφέρθηκε εκεί το 2018 από την πρώην ΣΚΤ στη βάση της Συμφωνίας Μεταφοράς, παρέχονται οι τρεις ακόλουθες επιλογές: 

  • Παραμονή στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ με αποδοχή μέχρι και τις 31 Oκτωβρίου 2021 αφορολόγητης αποζημίωσης με μέγιστο ποσό €65,000 και ελάχιστο ποσό €35,000, αναλόγως των ετών προϋπηρεσίας και απολαβών στην πρώην ΣΚΤ, για την αποποίηση του δικαιώματος επιστροφής στην ΚΕΔΙΠΕΣ.  
  • Επιστροφή στην ΚΕΔΙΠΕΣ και αποχώρηση μέσω του ΣΕΑ. 
  • Επιστροφή στην ΚΕΔΙΠΕΣ και τοποθέτηση ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες.

Σημειώνεται ότι, με τη λήξη του ΣΕΑ τα δικαιώματα τα οποία παρασχέθηκαν προς το προσωπικό το οποίο μεταφέρθηκε στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ δυνάμει των όρων μεταφοράς τους το 2018, περιλαμβανομένου του δικαιώματος επιστροφής τους στην ΚΕΔΙΠΕΣ, τερματίζονται οριστικά.

 
20983