Κονδύλι 856.000 ευρώ στην Κύπρο για την ποιότητα του νερού

Από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα intoDBP - Το ΣΥΛ αναμένεται να λάβει περίπου 101 χιλιάδες ευρώ

Με στόχο τον έλεγχο και τη διαχείριση των παραπροϊόντων απολύμανσης του πόσιμου νερού, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα intoDBP.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΛ, επικεφαλής εταίρος είναι το Καταλανικό Ινστιτούτο Έρευνας για το νερό, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει σχεδόν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ομάδα των εταίρων του προγράμματος συμμετέχουν συνολικά 16 Οργανισμοί από Ισπανία, Κύπρο, Ιταλία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Ισραήλ, Αυστρία, ΗΠΑ και Αυστραλία.

>>> Διαβάστε επίσης: Πέραν των €5 εκ. τα οφειλόμενα στο κράτος για συντελεστή ΦΠΑ <<<

Στην Κύπρο αναμένεται να διοχετευθεί κονδύλι περί τις 856 χιλιάδες ευρώ, ενώ το ΣΥΛ αναμένεται να λάβει περίπου 101 χιλιάδες ευρώ. Οι υπόλοιποι εταίροι, από πλευράς Κύπρου, είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Ερευνητικό Κέντρο ΝΗΡΕΑΣ, Ερευνητικό Κέντρο ΚΟΙΟΣ, Τμήμα Χημείας και Τμήμα Ψυχολογίας) και η ιδιωτική εταιρεία S.K. EUROMARKET LTD.

Αντικείμενο του προγράμματος, προστίθεται, είναι ο έλεγχος και η διαχείριση των παραπροϊόντων απολύμανσης του πόσιμου νερού.

Το  έργο θα έχει διάρκεια τεσσάρων χρόνων και θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ενώ αναμένεται πως οι καταναλωτές θα επωφεληθούν με περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας νερού που τους παρέχεται, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ)

 
24967