Κορωνοϊός: Τόσα εισέπραξε η Κυπριακή Δημοκρατία από τα πρόστιμα

Χιλιάδες τα πρόστιμα σε πολίτες και επιχειρήσεις από την Αστυνομία / Πόσα εκδόθηκαν και πόσα εισέπραξε το κράτος

Περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ εισέπραξε ή/και θα εισπράξει η Κυπριακή Δημοκρατία από τα εξώδικα που εκδόθηκαν, τόσο σε πολίτες, όσο και επιχειρήσεις από τις 27/3 - όπου και τέθηκε σε ισχύ η ελεγχόμενη διακίνηση στην Κύπρο με τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο - μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου 2020, τα μέλη της Αστυνομίας «μοίρασαν» 12.058 εξώδικα τόσο σε πολίτες, όσο και σε επιχειρήσεις, ύψους σχεδόν 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί πως περίπου 6 χιλιάδες από αυτά μέχρι στιγμής δεν έχουν εξοφληθεί και οι υποθέσεις θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου

Ποια είναι τα εξώδικα που μπορούν να επιβληθούν σε επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα διατάγματα περί λοιμοκάθαρσης:

1.Επιχειρήσεις ή χώροι όπου διεξάγεται οικονομική δραστηριότητα σε σχέση με αγαθά ή υπηρεσίες με ωφέλιμο χώρο εξυπηρέτησης πελατών μέχρι 50τμ.. Πρώτη παράβαση 500 ευρώ. Δεύτερη παράβαση 1.000 ευρώ. 

2.Επιχειρήσεις ή χώροι όπου διεξάγεται οικονομική δραστηριότητα σε σχέση με αγαθά ή υπηρεσίες  με ωφέλιμο χώρο εξυπηρέτησης πελατών από 51τμ μέχρι 100τμ.. Πρώτη παράβαση 750 ευρώ. Δεύτερη παράβαση 1.500 ευρώ. 

3.Επιχειρήσεις ή χώροι όπου διεξάγεται οικονομική δραστηριότητα σε σχέση με αγαθά ή υπηρεσίες  με ωφέλιμο χώρο εξυπηρέτησης πελατών από 101τμ μέχρι 200τμ.. Πρώτη παράβαση 1.500 ευρώ. Δεύτερη παράβαση 3.000 ευρώ. 

4.Επιχειρήσεις ή χώροι όπου διεξάγεται οικονομική δραστηριότητα σε σχέση με αγαθά ή υπηρεσίες με ωφέλιμο χώρο εξυπηρέτησης πελατών από 201τμ μέχρι 500τμ.. Πρώτη παράβαση 4.000 ευρώ. Δεύτερη παράβαση 8.000 ευρώ. 

5.Επιχειρήσεις ή χώροι όπου διεξάγεται οικονομική δραστηριότητα σε σχέση με αγαθά ή υπηρεσίες με ωφέλιμο χώρο εξυπηρέτησης πελατών 501τμ και άνω. Πρώτη παράβαση 8.000 ευρώ. Δεύτερη παράβαση 16.000 ευρώ. 

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Να υπενθυμίσουμε πως τα εξώδικα πρόστιμα δεν μπορούν να πληρωθούν πλέον σε Αστυνομικούς Σταθμούς. Πληρώνονται μόνο σε εμπορικές τράπεζες, συνεργατικά ιδρύματα και μέσω του διαδικτύου.

Χαράλαμπος Ζάκος
 
10718
Thumbnail