Το κόστος για την προεδρική λιμουζίνα – Νυν και πρώην

Σε χαμηλότερη τιμή αγοράστηκε η προεδρική λιμουζίνα από την προηγούμενη

Σε €258.850 πλέον ΦΠΑ ανέρχεται το κόστος της προεδρικής λιμουζίνας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η προμήθεια τεσσάρων επιπλέον τροχών (ζάντα, ελαστικό, αισθητήρες πίεσης), ιδίου τύπου και διαστάσεων με τους τροχούς του οχήματος.

Αυτό αναφέρει σε σημείωμα της προς τη Βουλή η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου προσθέτοντας ότι το κόστος αγοράς του προηγούμενου θωρακισμένου οχήματος για τη διακίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν €291.000 πλέον ΦΠΑ.

Η αγορά αυτής της λιμουζίνας, σύμφωνα με την Υπουργό, έγινε το 2010 και δεν περιελάμβανε τους 4 επιπλέον τροχούς.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Συνεχίζοντας η Υπουργός σημειώνει ότι με βάση τη συμφωνία για την προμήθεια του καινούριου θωρακισμένου οχήματος, το κόστος συντήρησης για έξι χρόνια ανέρχεται σε €36.000 πλέον ΦΠΑ.

Το πιο πάνω ποσό, προσθέτει, περιλαμβάνει τόσο τις εργασίες προληπτικής συντήρησης όσο και διορθωτικής συντήρησης (διερεύνηση και αποκατάσταση βλαβών), σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κατασκευαστή και με όλα τα ανταλλακτικά/εξαρτήματα που απαιτούνται για τις εν λόγω εργασίες, εξαιρουμένων των ελαστικών.  

Όσον αφορά στην κατανάλωση καυσίμων, η κ. Αναστασιάδου αναφέρει ότι με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές του κατασκευαστή και το πιστοποιητικό συμμόρφωσης του οχήματος, η μεικτή κατανάλωση ανέρχεται σε 14,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Όσον αφορά στο προηγούμενο όχημα, συμπληρώνει, το συνολικό κόστος συντήρησης τα τελευταία πέντε χρόνια, εξαιρουμένων των ελαστικών, ήταν €138.654.

Το ποσό αυτό, αναφέρει, περιλαμβάνει το κόστος για τις εργασίες προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης (αποκατάσταση βλαβών), καθώς και τις επιδιορθώσεις του αμαξώματος λόγω ατυχημάτων.  

Σε σχέση με το κόστος καυσίμων, τα τελευταία πέντε χρόνια δαπανήθηκε το συνολικό ποσό των €28.038,73, αναφέρει.

Τέλος σημειώνει ότι το προηγούμενο όχημα που χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση του Προέδρου έχει διανύσει συνολικά 200.000 χιλιόμετρα, από το 2010 μέχρι σήμερα.

Κώστας Μηλικούρης
 
6193
Thumbnail

Το Τμήμα Επιμόρφωσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), διοργανώνει μία σειρά Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων με θέμα την Αφερεγγυότητα την ερχόμενη εβδομάδα 9-13 Δεκεμβρίου 2019 στο Ανώτατο Δικαστήριο.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στα Σεμινάρια θα λάβουν μέρος Δικαστές Επαρχιακών Δικαστηρίων, Νομικοί Λειτουργοί του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Πρωτοκολλητές και Λειτουργοί της Κεντρικής Τράπεζας όπως επίσης και του Υπουργείου Οικονομικών.
 
Οι εμπειρογνώμονες εκπαιδευτές των Σεμιναρίων, οι Δικαστές  Leif Clark από τις Η.Π.Α και η Marie Baker από την Ιρλανδία θα παρουσιάσουν, με τρόπο πρακτικό και διαδραστικό, το πλαίσιο της Αφερεγγυότητας και συγκεκριμένα πρόνοιες που αφορούν τον περί Εταιριών Νόμο που σχετίζεται με το Διορισμό Εξεταστών και τον περί Αφερεγγυότητας Φυσικών Προσώπων Νόμου σε σχέση με Προσωπικά Σχέδια Αποπληρωμής.

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Θα γίνει επίσης μία παρουσίαση για τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία και τις πιθανές επιπτώσεις στην Κύπρο σε σχέση με τους υπό αναφερόμενους Νόμους.
 

article 1