Κουκουμάς: Κανένα δεν πείθει ο Νίκος Αναστασιάδης

Το ΑΚΕΛ εγγράφει τα Pandora Papers στην Επιτροπή Ελέγχου

Νίκος Αναστασιάδης και κυβέρνηση Συναγερμού ξαναέβαλαν την Κύπρο στα διεθνή πρωτοσέλιδα, αλλά για λάθος λόγους σημειώνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμά σχετικά με τα Pandora Papers.

Δημοσιογράφοι στο εξωτερικό θέτουν ερωτήσεις στον κ. Αναστασιάδη για την εμπλοκή του στα Pandora Papers όμως οι απαντήσεις του δεν πείθουν κανένα, επισημαίνει.

>>>Απάντηση από το Προεδρικό<<<

Ο κ. Κουκουμά αναρωτιέται, ποιος θα μπορούσε άραγε να πιστέψει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει καμία σχέση με το Δικηγορικό Γραφείο Νίκος Αναστασιάδης; Ισχυρίζεται ο Πρόεδρος  ότι δεν είχε κανένα ρόλο στο Γραφείο από το 1997. Όμως στη δήλωση περιουσιακών στοιχείων που ο ίδιος δημοσιοποίησε, σημείωσε, λίγο πριν την εκλογή του στην Προεδρία καταγράφονται αμοιβές και μερίσματα εκατοντάδων χιλιάδων από το Γραφείο Νίκος Αναστασιάδης και συνδεδεμένες εταιρίες. Αλλά ακόμα και μετά την εκλογή του, ο κ. Αναστασιάδης καλούσε στο Προεδρικό τους συνέταιρους και τους πελάτες του Γραφείου του, όπως αποκάλυψε προχθές ο τέως σύμβουλος του Προέδρου.
 
Ο κ. Αναστασιάδης, αναφέρει ο κ. Κουκουμά, είναι εκτεθειμένος και πάνω από όλα εκθέτει και διασύρει την Κύπρο. Ο δε Δημοκρατικός Συναγερμός συνεχίζει να συγκαλύπτει και να δικαιολογεί την κραυγαλέα σύγκρουση συμφέροντος του κ. Αναστασιάδη. Αυτό επιβεβαιώνει ότι ο εξευτελισμός της χώρας ανά το παγκόσμιο αποτελεί έργο και ευθύνη συνολικά της συναγερμικής παράταξης.
 
Το ΑΚΕΛ, προσθέτει, εγγράφει σήμερα το θέμα των Pandora Papers στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, όπου κυβέρνηση και Συναγερμός θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Η δήλωση του εκπρόσωπου τύπου του ΑΚΕΛ:

 
16216
Thumbnail