Κουλλά: Ανθεκτική η κυπριακή οικονομία ακόμη και στις κρίσεις

«Συνεχίζουμε στο δρόμο για την αντιμετώπιση και της παρούσας κρίσης»

Για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας μίλησε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά ο οποίος δήλωσε πως «σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της στατιστικής υπηρεσίας, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας μας είναι θετικός και υπολογίζεται στο 5,6%, υψηλότερος από το μέσο όρο της ευρωζώνης»

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «Δεν πανηγυρίζουμε» και «Συνεχίζουμε στο δρόμο για την αντιμετώπιση και της παρούσας κρίσης». 

>>> Διαβάστε επίσης: Στατιστική: Στο 5,8% ο ρυθμός ανάπτυξης το 1ο τρίμηνο του 2022

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

«Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της στατιστικής υπηρεσίας, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας μας είναι θετικός και υπολογίζεται στο 5,6%, υψηλότερος από το μέσο όρο της ευρωζώνης.  

Η κυπριακή οικονομία ακόμη και σε περιόδους κρίσεων καταδεικνύει χαρακτηριστικά ανθεκτικότητας και σταθερότητας. Δεν πανηγυρίζουμε. Ξέρουμε καλά τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία, κυρίως τον πληθωρισμό να είναι η σημαντικότερη από αυτές.

Προχωράμε όμως μπροστά. Με την οικονομία μας βασισμένη σε γερά θεμέλια  και χάρη στη συνετή διαχείριση, στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία με εφαρμογή στοχευμένων μέτρων στήριξης.  Συνεχίζουμε στο δρόμο για την αντιμετώπιση και της παρούσας κρίσης». 

 
21578