Τι ανακοινώνει το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας

Το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας με σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι, από τις 2 Απριλίου 2020, δεν θα γίνεται αποδεκτή από τα Επαρχιακά Κτηματολογικά Γραφεία η πληρωμή με προσωπική επιταγή των τελών και δικαιωμάτων που επιβάλλονται και εισπράττονται από το Τμήμα, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Κτηματολογικού και Χωρομετρικού Τμήματος (Τέλη και Δικαιώματα) Νόμου, Κεφάλαιο 219.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Επιπλέον σημειώνει ότι, οι τραπεζικές επιταγές (good for payment) θα εξακολουθούν να γίνονται αποδεκτές.

 

 
7272
Thumbnail
ad2mobile

Την εγγύηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στις εταιρείες Λεωφορείων απαιτεί από το Υπουργείο Μεταφορών η Συντεχνία ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, η οποία προειδοποιεί με λήψη δυναμικών μέτρων.
 
Η Συντεχνία ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ απέστειλε σήμερα (19/2) επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο, με θέμα «Η έγκαιρη πληρωμή των μισθών και ωφελημάτων στους εργαζόμενους στις εταιρείες Λεωφορείων»
 
«Σε συνέχεια της επιστολής μας με ημερομηνία 28/01/2020, για το πιο πάνω θέμα και επειδή μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμιά απάντηση, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε, αφού δεν υπήρξε οποιαδήποτε θετική διαφοροποίηση», αναφέρει η Συντεχνία στην επιστολή της.
 
«Επαναλαμβάνουμε την απαίτηση των εργαζομένων στις εταιρείες Λεωφορείων όπως υπάρξουν άμεσα ρυθμίσεις, που δεν θα τους αφήνουν εκτεθειμένους σε σχέση με όλες τις υποχρεώσεις που έχουν έναντι τους οι εργοδότες τους.  Είτε αυτές αφορούν την έγκαιρη καταβολή των μισθών, είτε φιλοδωρήματα, είτε τις αποκοπές που γίνονται από τους μισθούς τους για διάφορα Ταμεία και γενικά για όλα τα δικαιώματα τους», προστίθεται.

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Σημειώνεται ότι «αυτό είναι απαραίτητο γιατί μέχρι και τη λήξη της 10ετούς σύμβασης αυτών των εταιρειών στις 4 Ιουλίου 2020, δεν πρέπει να μείνουν οποιοιδήποτε εργαζόμενοι εκτεθειμένοι, αφού αμέσως μετά δεν θα υπάρχει τρόπος πίεσης, ιδιαίτερα προς τις εταιρείες που δεν θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υφιστάμενες  υπηρεσίες.  Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση οι εργαζόμενοι να χάσουν δεδουλευμένα, ωφελήματα και δικαιώματα.  Επειδή αυτό το ενδεχόμενο είναι πλέον υπαρκτό, απαιτούμε ακόμα μια φορά από το υπουργείο σας, την εγγύηση όλων των δικαιωμάτων αυτών των εργαζόμενων».
 
«Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν άλλη επιλογή από τη λήψη δυναμικών μέτρων από τις αρχές Μαρτίου. Αναμένοντας τις ενέργειες σας», καταλήγει η επιστολή προς τον κ. Καρούσο.
 
(ΚΥΠΕ)

article 1