Κύλησε ομαλά η βραδιά για τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο νοσοκομείο

Κύλησε ομαλά η βραδιά για τον Υφυπουργώ παρά τω Προέδρω, Πέτρο Δημητρίου, μετά την επέμβαση ανοικτής καρδίας στην οποία υποβλήθηκε την Τρίτη, σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Λευκωσίας, ενώ σήμερα αναμένεται να βγει από την εντατική, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Καρδιοθωρακοχειρουργικού Τμήματος του American Medical Center Δρ Μαρίνο Σωτηρίου.

«Απ' ό,τι ενημερώθηκα σήμερα το πρωί, κύλησε ομαλά η βραδιά χθες, όπως αναμενόταν», είπε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, το πρωί της Τετάρτης απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα.

Από την πλευρά του, ο Δρ Σωτηρίου επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο κ. Δημητρίου «ξύπνησε, είναι καλός, είναι στον αναπνευστήρα και προχωρά κανονικά», προσθέτοντας ότι σήμερα πιθανώς να βγει από την εντατική. 

>>Διαβάστε επίσης: Σταθερή η κατάσταση υγείας του Πέτρου Δημητρίου-Επίσκεψη από ΠτΔ<<

Σύμφωνα με το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Δημητρίου αναμένεται ότι θα έχει πλήρη ανάρρωση.

Ο κ. Δημητρίου παρουσιάστηκε την Τρίτη επειγόντως στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, καθώς παρουσίασε ασταθή στηθάγχη και χρειάστηκε να γίνει επειγόντως χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδίας για να διορθωθεί το πρόβλημα.

«Μετά από διαγνωστικά τεστ διαπιστώθηκε ότι έπασχε από μια εκ γενετής πάθηση, μια συγγενής καρδιοπάθεια στην ουσία, οπού η δεξιά αρτηρία που τροφοδοτεί την καρδία ξεκινούσε από το λάθος σημείο, είχε ανώμαλη έκφυση και προκαλούσε τα συμπτώματα αυτά», σημείωσε.

Ο Δρ Σωτηρίου ανέφερε την Τετάρτη στο ΚΥΠΕ, ότι η συγκεκριμένη πάθηση δεν σχετίζεται με το κάπνισμα, τη χοληστερόλη κ.λπ., αλλά είναι εκ γενετής κατάσταση που είναι επιρρεπής για αιφνίδιο θάνατο, και σ' αυτή οφείλονται διάφορα επεισόδια αιφνίδιου θανάτου αθλητών. Γι' αυτό τόνισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, ειδικά σε νεαρούς αθλητές.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε βράδυ της Τρίτης τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Πέτρο Δημητρίου στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, οθεράπων ιατρός του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, Δρ Μαρίνος Σωτηρίου, του ιδιωτικού νοσοκομείου American Heart Institute, δήλωσε ψες στους δημοσιογράφους ότι «ο κ. Δημητρίου παρουσιάστηκε σήμερα επειγόντως στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και παρουσίασε ασταθή στηθάγχη.

Μετά από διαγνωστικά τεστ διαπιστώθηκε ότι πάσχει από μια συγγενή καρδιοπάθεια όπου η αρτηρία που τροφοδοτεί την καρδία, η δεξιά αρτηρία συγκεκριμένα, ξεκινούσε από το λάθος σημείο, είχε ανώμαλη έκφυση, και στην ουσία προκαλούσε τα συμπτώματα αυτά, όποτε χρειάστηκε να γίνει επειγόντως επέμβαση ανοικτής καρδίας για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Ο κ. Δημητρίου βρίσκεται στην Εντατική, είναι σταθερή η κατάσταση της υγείας του, θα μείνει για 24 ώρες στο νοσοκομείο, σύντομα θα μπορεί να επιστρέψει στην οικία του και μετά στα καθήκοντα του, και αναμένεται να έχει πλήρη ανάρρωση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

ΚΥΠΕ

 
24979