Κυπριανού: Η οικονομία πρέπει να αναπτυχθεί σε άλλους τομείς

Πρέπει να δώσει έμφαση στα ζητήματα της τεχνολογίας της καινοτομίας, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Θεωρούμε ότι έχει φτάσει σε ένα σημείο η  κυπριακή οικονομία που πρέπει να αναπτυχθεί σε άλλους τομείς, πρέπει να δώσει έμφαση στα ζητήματα της τεχνολογίας της καινοτομίας έτσι ώστε να μπορέσουμε προχωρήσουμε όπως έχουν προχωρήσει άλλες προηγμένες οικονομικά χώρες, είπε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ  Άντρος Κυπριανού, μετά την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Α/φοι Καραμοντάνη.

>>> Διαβάστε επίσης: Καλεί το ΑΚΕΛ να συνεργαστεί για νέο μοντέλο οικονομίας ο ΥΠΟΙΚ <<<

Αυτούσια η δήλωση:

Πρώτα να εκφράσω την χαρά μου για αυτά τα οποία έχουμε αποκομίσει από την επίσκεψη μας. Χαίρομαι γιατί εδώ χρησιμοποιείται η τεχνολογία για να μεταποιεί την πρώτη ύλη σε προϊόντα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξει αναπροσανατολισμός της κυπριακής οικονομίας δίνοντας έμφαση σε νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα στηρίζεται και στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας περισσότερο αλλά και στον μεταποιητικό.

Θεωρούμε ότι έχει φτάσει σε ένα σημείο η  κυπριακή οικονομία που πρέπει να αναπτυχθεί σε άλλους τομείς. Πρέπει να δώσει έμφαση στα ζητήματα της τεχνολογίας της καινοτομίας έτσι ώστε να μπορέσουμε προχωρήσουμε όπως έχουν προχωρήσει άλλες προηγμένες οικονομικά χώρες.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Έχουμε συζητήσει με τους εργαζομένους τα ζητήματα τα οποία θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικά σε μίαν περίοδο οπού καταβάλλεται προσπάθεια απορρύθμισης της εργασίας.

Επιμένουμε ότι θα πρέπει οι συλλογικές συμβάσεις να επεκταθούν και να εφαρμόζονται, να υπερέχουν με νομοθετική κύρωση βέβαιά των προσωπικών συμβολαίων. Και εκεί οπού δεν υπάρχουν συλλογικές είναι απαίτηση μας να διαμορφωθούν μηχανισμοί οι οποίοι θα καθορίζουν τον κατώτατο μισθό και τα υπόλοιπα δικαιώματα τα οποία πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι.

Ξεκαθαρίσαμε ότι στηρίζουμε την απαίτηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων για κατάργηση του πέναλτι του 12%. Η κυβέρνηση λέει ότι η οικονομία έχει μπει σε νέα επίπεδα και ως εκ τούτου ένας εργαζόμενος ο οποίος έχει καταβάλει τις εισφορές που πρέπει στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων θα πρέπει να δικαιούται να φεύγει από την δουλειά στα 63 δίχως να χρειάζεται να πληρώσει το πέναλτι του 12%. Και επίσης έχουμε πει ότι το κράτος θα πρέπει να δώσει κίνητρα στις ΜΜΕ και να τις στηρίξει με σχετικό χρηματοδοτικό ταμείο για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν μετά την λήξη της πανδημίας.

 
13318