Λάρνακα: Απολογισμός 3ετίας του Δημάρχου και Δημ. Συμβουλίου

Η παρουσίαση περιλάμβανε τις δράσεις που έγιναν κατά την τελευταία τριετία αλλά και τον σχεδιασμό νέων

Παρουσιάστηκε χθες βράδυ (16/10) στον Δημοτικό Κήπο Λάρνακας η παρουσίαση του απολογισμού τριετίας του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η εκδήλωση άρχισε με την προβολή βίντεο που ετοιμάστηκε  ειδικά για την βραδιά, στο οποίο παρουσιάστηκε το έργο της τριετίας καθώς και οι μελλοντικοί σχεδιασμοί του Δήμου, τόσο σε έργα αλλά και σε ενέργειες κοινωνικού περιεχομένου».

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις που έγιναν κατά την τελευταία τριετία αλλά και τον σχεδιασμό νέων.
 
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος «αναφέρθηκε και ανάλυσε στις ενέργειες που κατέβαλε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας καθώς και στις οργανωμένες και δυναμικές παρεμβάσεις προς το κράτος και τις εταιρείες, για την επίτευξη της μετακίνησης, εντός των χρονοδιαγραμμάτων, των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της  Λάρνακας. Με την επίτευξη και επίλυση των δύο αυτών θεμάτων, πέραν του ότι θα δημιουργήσουν σημαντικές θέσεις εργασίας, θα αλλάξουν και την γενική όψη της πόλης, τόσο σε θέματα ασφάλειας και υγείας όσο και σε επίπεδα λειτουργικότητας».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ο κ. Βύρας αναφέρθηκε στη δημιουργία της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας και του Κέντρου Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας (CMMI), δυο πραγματικά μεγάλες, όπως τις χαρακτήρισε «επενδύσεις τόσο για την πόλη και επαρχία Λάρνακας όσο και για ολόκληρη την Κύπρο».
 
Αναφορά έγινε επίσης και στην πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι συγχρηματοδοτούμενα από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία καθώς και στα έργα προς ωρίμανση που εμπίπτουν στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2020 – 2026.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στα αντιπλημμυρικά έργα και στην κατασκευή των αντλιοστασίων S8 και S9 τα οποία αναμένεται ότι θα επιλύσουν ριζικά το πρόβλημα των πλημμυρών από όμβρια ύδατα σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης.
 
Μεταξύ των θεμάτων που αναφέρθηκαν στον απολογισμό της τριετίας ήταν και η μετακίνηση του Ομίλου Αντισφαίρισης και η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων, οι οποίες ολοκληρώνονται στις αρχές του επόμενου έτους καθώς τα προβλήματα που επιφέρουν καθυστέρηση στην ανάπλαση της ενορίας του Αγίου Ιωάννη.
 
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Λάρνακας, αναφέρθηκε σε θέματα επενδύσεων και επιχειρηματικότητας καθώς και στην έντονη ιδιωτική πρωτοβουλία που υπάρχει για αναπτύξεις καθώς η πόλη αποτελεί πόλο έλξης για νέους επενδυτές τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.  

>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 

Κλείνοντας, αναφέρθηκε «στην εσωτερική λειτουργία του Δήμου καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην έγκαιρη υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το οικονομικό νοικοκύρεμα καθώς και η αύξηση των εσόδων κατά 10% το 2018 σε σύγκριση με το 2016, καθαριότητας και ανάπτυξης πρασίνου,  η κοινωνική πολιτική, σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού και δια βίου μάθησης, εθελοντισμού (αφού ο Δήμος διαθέτει τη μεγαλύτερη ομάδα εθελοντών από όλες τις άλλες πόλεις), σε θέματα τουρισμού και συνεργασίας με άλλους φορείς και τμήματα και στην ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες».
 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του απολογισμού του έργου από τους Προέδρους των 12 Δημοτικών Επιτροπών του Δήμου Λάρνακας, οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι «η συνεργασία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου με τη Δημοτική Υπηρεσία αποτελούν την βασική προϋπόθεση για να έχουμε μια πόλη που μας αξίζει, για εμάς τους ίδιους αλλά και για κάθε επισκέπτη».
 
Ο απολογισμός τριετίας του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας είναι διαθέσιμος σε έντυπη μορφή καθώς και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Λάρνακας.

 
13319